Kanarieöarna – Lanzarote

Karta över Kanarieöarna - boka hos Flygstolen.se

Den spanska ögruppen Kanarieöarna ligger i Atlanten, mellan 10 och 30 mil utanför Afrikas kust. Gruppen består av sju större öar och sex mindre. Öarna har fått sitt namn från latinska ordet Canis, hund, Insulae Canariae, Hundöarna.

Mysig strand på Lanzarote

Idag har vi kommit till Lanzarote, den ö i gruppen som troligtvis bosattes allra först, befolkad sedan 2500 år. I historien hittar vi både sjöfarare, pirater, vulkanutbrott och poeternas beskrivning av ön som Hesperis trädgård, den fruktbara ön. Här har den portugisiske författaren och nobelpristagaren José Saramago bosatt sig liksom en hel del svenskar som sedan årtionden uppskattat detta resmål.

Här finner du mycket att välja på under din semester. Utbudet av restauranger, butiker, tapasbarer, strandcaféer, strandliv, vattenaktiviteter, golf och  nöjen är stort. Några tips på hotell finner du nedan:

santa Rosa Apartamentos Lanzarote

Santa Rosa Apartamentos *** (Costa Teguise)
Santa Rosa Apartments ligger mittemot Playa Bastian-bukten, 10 km från flygplatsen och 1 km från centrum, endast 5 minuter från närmaste shoppingcenter. På hotellområdet finns en trädgård, pool, poolbar, restaurang, volleyboll och paddel. Lägenheterna är utrustade med badrum/dusch, pentry, kabel/satellit-TV, telefon, safe och balkong.

Pris
278:-/natt i lägenhet

Club Siroco Lanzarote

Club Siroco *** (Puerto del Carmen)
I ett lugnt område, men med närhet till allting, ligger detta hotell med familjär atmosfär. Hotellet har enkla lägenheter med balkong, badrum, pentry, TV, telefon och värdefack. Bar och restaurang finns. Underhållningsprogram. Dessutom finns solterrass och simbassäng för vuxna och barn, snabbköp, tennisbana och minifotboll.

Pris
311:-/natt i lägenhet

Iberostar Papagayo Lanzarote

Iberostar Papagayo **** (Playa Blanca)
Papagayo hotel ligger 800 m från Rubicóns marina, ca 2 km från stadens centrum och nära de berömda papegojstränderna (Playas de Papagayo beaches). Hotellet har lobby med 24h reception, hissar, barer, restaurang, boutique, konferenshall, internetuppkoppling (extra avgift), lekplats och miniklubb. Det finns ett poolområde med poolbar, solterrass med solsängar och parasoller. Mot extra avgift finns hälsocenter med gym, bastu, vattenmassage, jet- och vichyduschar, Jacuzzi, massage, tennis- och squashbana, bordtennis och biljard. Rummen är utrustade med TV, telefon, safe (extra avgift), minibar, badkar/dusch och hårtork samt balkong eller terrass. **I “Allt Inkluderat”-konceptet ingår alla måltider (frukost, lunch, middag och mellanmål (snacks). Måltidsdrycker läsk, öl, vin och vatten samt spritdrycker av lokala märken. Serveras vanligen från morgon/förmiddag till sen kväll (ca. 22,00-24,00). Öppettiderna kan variera mellan olika hotell. På vissa hotell ingår även aktivitetsprogram.

Pris
553:-/natt. Del i dubbelrum inkl. halvpension


Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Resedagbok – Kenya del 4

Tisdag 30 mars Vi vaknar upp till vår sista morgon i Voi...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *