USA-resenärer debiteras för sitt inresetillstånd

Flygstolen tipsar USA resenärer
Foto lånat av www.wingsacrossamerica.us

Det har sedan 12 januari 2009 varit obligatoriskt för resenärer som skall till eller som reser via USA att söka inresetillstånd online. Detta skall göras senast 72 timmar före avresa och det är det formulär som man tidigare fyllde i på planet.

Det har tidigare varit gratis att göra sin ansökning men från och med den 8 september 2010 kommer det att kosta 14 dollar för att skicka in din ESTA ansökning.

Det är viktigt att ansökan görs på en auktoriserad utställare av ESTA, se länk nedan, då det finns många bluffsidor. I de flesta fall kommer ett godkännande inom några sekunder, men om ansökan inte blivit godkänd måste resenären vända sig till den Amerikanska ambassaden för visum.

Resenärer som inte registrerat dessa uppgifter senast 72 timmar före avresan och fått ett godkännande, släpps inte ombord. Det är alltså av yttersta vikt att resenären inväntar bekräftelse/godkännande.

När man väl registrerat sig och fått ett godkännande, gäller detta för obegränsat antal resor till USA under två års tid. Om du skaffar ett nytt pass eller om någon/några av lämnade uppgifter ändras, måste dock en ny registrering göras.

Observera att det är resenärens/kundens eget ansvar att registrera sig. Flygstolen.se tar inte något som helst ansvar för att detta blir gjort i tid.

Skriv gärna ut en kopia på ditt godkännande och tag med under resan då vissa flygbolag vill ha det.

Här gör din ESTA-ansökning

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Fördelar med hyrbil på semestern

Tänk att köra själv längs 42nd street på Manhattan i New York,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *