Amalfikusten – Italiens vackraste sträcka

 

Upptäck Amalfikusten - res med flygstolen

Amalfikusten i Italien är känd som landets vackraste kuststräcka. Naturen, de charmiga småstäderna, maten, vinet och det azurblå vattnet som glittrar nedanför sluttningarna. Vi kommer tipsa om hotell längs kusten i några artiklar under veckan, vi börjar med Neapel, följ med!

Karta över Amalfikusten i Italien

Neapel vid Italiens vackra kust. Foto: www.worldcitypics.com
Neapel vid Italiens vackra kust. Foto: www.worldcitypics.com

Neapel – huvudstaden i italienska regionen Kampanien har ca 1 miljon invånare. Staden grundades flera hundra år före Kristus av greker och kallades då Neapolis, den nya staden. Man brukar säga att Neapel är pizzans hemstad, men staden är även hemvist åt fotbollens serie A lag SSC Napoli, där en gång Diego Maradona förde klubben till italienska mästartiteln två gånger.

Ett forntida bageri i Pompeji. Bild lånad från http://prestopnik.com
Ett forntida bageri i Pompeji. Bild lånad från http://prestopnik.com

Strax utanför Neapel ligger vulkanen Vesuvius som år 79 e Kr. ödelade städerna Pompeji, Herculaneum och Stabiae. Resterna av Pompeji upptäcktes på 1700-talet. Vid utgrävningar genom åren har man hittat många intakta byggnader, väggmålningar och avtryck från människor och deras sista ögonblick. På nationalmuseet i Neapel finns de flesta fynden från Pompeji och Herculaneum samlade. Det går även bra att besöka de intressanta ruinerna som faktiskt är Europas största arkeologiska plats. Entrén kostar ca 100 kr och det är öppet året om. Några tips på hotell i Neapel kommer här:

Hotell San Giorgio i Neapel - Boka hos flygstolen.se

San Giorgio ***

San Giorgio ligger på Alessandro Poerio med Piazza Garibaldi runt hörnet och en kort promenad från tågstationen. Rummen är utrustade med badrum, hårtork, luftkonditionering, minibar, satellit TV, samt telefon. Allmänna utrymmen med bar, frukostrum och mötesrum. Privat bilparkering.

Pris
744:-/ natt & dubbelrum
Del Real Orto Botanico i Neapel - Boka hos Flygstolen.se

Del Real Orto Botanico ****

3-stjärnigt hotell beläget endast 200 m från Piazza Cavour i Neapels historiska centrum, nära till de flesta attraktioner och sevärdheter och med fantastisk utsikt över den botaniska trädgården från hotellets terrass. På hotellet finns reception 24h, bar, restaurang, mötes/konferensrum och trädgård. Hotellrum med badrum/dusch, hårtork, minibar, telefon, satellit-TV och luftkonditionering.

Pris
1071:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Hotell Royal Continental i Neapel - boka hos Flygstolen.se

Royal Continental ****

Modernt hotell med läge som vetter ut mot havet och Neapel-bukten, mittemot Castell Dell Ovo. På hotellet finns pool, massage, fitnessutrustning, restaurang, bar/lounge, mötes/konferensrum, internet, reception 24h och tvätt/kemtvättservice. Hotellrummen har badrum/dusch, luftkonditionering, internet, kabel/satellit-TV, telefon, minibar och hårtork. Balkong endast i dubbelrum.

Pris
1646:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Malmö – hetast just nu

Välkommen till residensstaden i Skåne – Malmö, Sveriges tredje största stad. Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *