Amalfikusten – hotell i Sorrento och Positano

Upptäck Amalfikusten - res med flygstolen

Amalfikusten i Italien är känd som landets vackraste kuststräcka. Naturen, de charmiga småstäderna, maten, vinet och det azurblå vattnet som glittrar nedanför sluttningarna. Vi kommer tipsa om hotell längs kusten i några artiklar under veckan, vi fortsätter med Sorrento och Positano idag, följ med!

Karta över Amalfikusten i Italien

Hamnen i Sorrento. Foto: Fabrizio Reale Panaramio
Hamnen i Sorrento. Foto: Fabrizio Reale Panaramio
Sorrento är en liten ort på en bergsplatå med branta sluttningar, längs Amalfikusten med drygt 18 000 invånare. Staden är känd som badort sedan länge och har besökts av både kungligheter och celebriteter. Här är det underbart vackert med utsikt över Neapelbukten och Capri. Man kan ta båt över till Capri, där ett besök i Axel Munthes villa San Michele är populärt. Axel Munthe var en gång drottning Victorias läkare och var mycket omtyckt då han bodde på Capri, bl.a för att han vårdade de fattiga utan att ta betalt. Villan donerade han 1948 till Svenska institutet i Rom, och den är i dag både museum och gästhem för svenska forskare och kulturarbetare. Några tips på trevliga hotell kommer här:

Zi Teresa Hotell i Sorrento, Italien

Zi Teresa ***
Hotel Zi Teresa ligger centralt, ca 10 min promenad från tågstationen. Hotellet har restaurang, parkering (extra avgift) och 24h reception. Gästrummen är utrustade med hårtork, TV, luftkonditionering och telefon. Luftkonditioneringen är igång från 15 juni till 15 september.

Pris
992:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Hotell Metropole i Sorrento Italien

Metropole ***
Hotel Metropole ligger i en grön omgivning inte långt från Sorrento med butiker, barer, restauranger och nära allmänna kommunikationer. Hotellet har poolområde med solsängar och parasoller, restaurang med traditionella italienska rätter, bar och terrass. Rummen är utrustade med luftkonditionering, terrass, TV och telefon. Poolen är öppen från 1 maj till 31 oktober. Luftkonditioneringen är igång från 15 juni till 15 september. *Barnsäng betalas direkt till hotellet.

Pris
1247:- / natt & dubbelrum inkl. halvpension


La Residenza ***

La Residenza är beläget i ett lugnt område, endast 1 km från Sorrento’s stadskärna. Hotellets faciliteter inkluderar ett frukostrum, amerikansk bar, parkering, mötesrum, swimming pool och solterass. De totalt 81 rum som finns är alla utrustade med  bad/dusch hårfön, AC, telefon och satellit TV.

Den lilla fiskeorten Positano har ca 4000 invånare. Efter att den amerikanske författaren och Nobelpristagaren John Steinbeck skrev en essä om Positano på 50-talet, började turisterna komma. Staden består av många trappor så det är något att tänka på om man är sugen på att resa hit. Orten är känt i Italien för sina kläder, hit åker italienarna för att köpa sommarkläder och många av de stora modeskaparna har sitt ursprung här.

Pris
1071:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Hotell Il Gabbiano i positano

Il Gabbiano ***
Hotell Il Gabbiano är ett litet, familjedrivet hotell beläget i en lugn och rofylld miljö, som gjord för en avkopplande semester. Härifrån har du en otroligt vacker utsikt över Positanos bergssluttningar och den magnifika kustlinjen. Det är inte mer 900 m till närmsta resort och 200 m till barer och nattliv. På hotellet finns ett frukostrum och reception med 24h service. Rummen är utrustade med badrum/dusch, telefon och balkong eller terass med havsutsikt.

Pris
1285:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Freedom i Philadelphia

Har du någon gång känt så här? Att man bara vill bryta...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *