Amalfikusten – hotell på Capri

Upptäck Amalfikusten - res med flygstolen

Amalfikusten i Italien är känd som landets vackraste kuststräcka. Naturen, de charmiga småstäderna, maten, vinet och det azurblå vattnet som glittrar nedanför sluttningarna. Idag tipsar vi om hotell på vackra ön Capri – där även Sverige satt ett avtryck.

Karta över Amalfikusten i Italien

Capri har varit en kurort sedan århundraden. Drottning Victorias läkare Axel Munthe levde här och bodde i Villa San Michele, som han lät uppföra under 1890-talet. På marken han köpte låg bl.a ett gammalt kapell uppkallat efter ärkeängeln Michael. Villan och trädgården är fylld med antika föremål, konst och ornament. 1940 donerade han sitt hem till det Svenska Institutet. Numera är villan både ett museum och gästhem för svenskar som studerar i Italien.

Den blå grottan på Capri
Den blå grottan – Capri, Italien.Bild lånad från www.freerepublic.com

Vid Capri finner vi även La Grotta Azzurra, den blå grottan. Grottan är väl känd i världen med sitt blå vatten, där solljuset passerar under det klara vattnet och skapar en reflektion som lyser upp grottan. Man kan besöka grottan genom att åka båt, buss eller taxi. För att komma in i själva grottan åker man i mindre roddbåtar där man måste ligga raklång under själva passagen för att komma in. Grottan själv är stor, rymlig och sällsamt vacker.

Hotell San Michele på Capri - Italien

Hotel San Michele ***

Hotell San Michele är beläget endast 100 m från centrum och 3,5 km från stranden, med utsikt över Neapelbukten, Sorrentohalvön och Amalfikusten. Inom promenadavstånd från Axel Munthes berömda Villa San Michele. På hotellet finns reception 24h, restaurang, bar, pool, solterrass och tvättservice. Hotellrummen är utrustade med badrum/dusch, TV, telefon och balkong/terrass. Luftkonditionering och pool endast under sommaren.

Pris
2043:-/ natt & dubbelrum inkl. halvpension

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Toronto by night

I våras vann Emil Nord en resa till Toronto med flygstolen och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *