Amalfikusten – Minori, Vietri sul Mare och Amalfi

Upptäck Amalfikusten - res med flygstolen

Amalfikusten i Italien är känd som landets vackraste kuststräcka. Naturen, de charmiga småstäderna, maten, vinet och det azurblå vattnet som glittrar nedanför sluttningarna.

I den lilla staden Minori hittar du den enda äkta sandstranden längs kusten, vilket innebär att här har man satsat lite extra på turismen. Det är barnvänligt eftersom man slipper alla trappor som annars är typiskt för orterna längs kusten. Liksom de andra orterna på Amalfikusten grundades Minori en gång av romerska aristokrater som valde platsen för dess skönhet och milda klimat. Här byggde de sina luxiösa villor. Citroner är en typisk produkt som odlas här vilket medfört att man tillverkar många specialiteter här med citron, allt från likören Limoncello till papper och glass.

Karta över Amalfikusten i Italien

Hotell i Minori längs Amalfikusten

Minori
Villa Romana ****

Villa Romana ligger i den lilla kuststaden Minori på Amalfikusten. På hotellet finns reception, bar, restaurang och pool. Rum med bad/dusch, telefon, TV, luftkonditionering och minibar.

Pris
1269:-/ natt & dubbelrum

Vietri sul Mare - Amalfikusteten Italien

Den lilla orten Vietri sul Mare, ligger ca 20 km från Amalfi, det är med andra ord inga stora avstånd på Amalfikusten. Vietri sul Mare är känd för sin keramikproduktion, men här finns även en liten strand, mysiga restauranger, butiker och en härlig vykortsliknande utsikt.

Raito *****

Hotell Raito ligger på en sluttning ned mot havet utanför Vietri sul Mare. På hotellet finns reception, bar, restaurang, flera pooler, konferensrum och Spa. Rum med badrum/dusch, hårtork, telefon, TV, safe, Internetanslutning, minibar och luftkonditionering.

Pris
2099:-/ natt & dubbelrum inkl. frukost

Piazza del Doumo i Amalfi - Italien
Mysigt att sitta på Piazza del Doumo i Amalfi - Italien. Foto: Wikipedia

Amalfi - Grand Hotel Excelsior

Den lilla staden Amalfi ligger i en djup ravin omgiven av branta klippor med en spektakulär utsikt. Amalfi är en populär turistort som är upptagen i Unesco’s världsarvslista. Här finns allt som kan göra ditt besök trevligt, restauranger, sevärdheter, bad och kultur.

Grand Hotel Excelsior ****

Grand Hotel Excelsior är ett enklare 4-stjärnigt hotell med vackert läge och fantastisk utsikt över Amalfi-kusten. Nära till Amalfi, Positano och Ravello. På hotellet finns utomhuspool med solterrass och bar, reception 24h, restaurang/grill bar, frukostbuffet och parkering. Hotellrummen har badrum/dusch, hårtork, minibar, telefon, kabel-TV och balkong.

Pris
1409:-/ natt & dubbelrum ink. frukost

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

TV4 gruppen bjuder in till Idolfest

Igår fick jag och tre av mina arbetskamrater gå på ett roligt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *