Florida – Miami

Karta över Florida USA - boka med flygstolen.se

Floridas smeknamn The Sunshine State – solskensstaten, är ett passande namn då klimatet är subtropiskt i norra delen och tropiskt i den södra. Detta lockar naturligtvis turister som besöker Florida för dess vackra natur, kända stränder och varma klimat. Huvudstaden i Florida heter Tallahassee, största staden är Jacksonville.

I Florida finns 12 internationella flygplatser, över 1250 golfbanor och 193 mil sandstränder.

Miami Florida USA

För dig som sett CSI Miami på tv är kanske redan miljöerna bekanta. Miami är en av landets viktigaste hamnstäder där både frakt- och kryssningsfartyg utgår. Miami är även en världskänd turistort som lockar miljoner besökare varje år med sina fantastiska vita stränder, varma väder och klara vattnen. Här njuter både celebriteter, familjer, äldre och ungdomar. Nattlivet i Miami bjuder på några av bästa internationella klubbarna i världen.

Här finns mycket att göra, allt från kulturupplevelser, till shopping och bad. Turistsäsongens topp är mellan mitten av november till mitten av april. Florida bjuder även på mycket för den sportintresserade. Fiske, segling, surfing och andra vattensporter, tennis, golf och självklart basket med hemmalaget Miami Heat, amerikansk fotboll med Miami Dolphins, baseboll med Florida Marlins och hockey med Florida Panthers.

Art Deco Miami Florida
Art Deco byggnader i Miami Florida

Art Deco området i Miami, The Art Deco District, är den största samlingen Art Deco arkitektur i världen och omfattar hundratals hotell, lägenheter och andra byggnader som uppförts mellan 1923  och 1943. Här finns guidade turer men även turer med info direkt i din mobil. Några tips om hotell i Miami hittar du här:

Ocean Five Hotel Miami Florida

Ocean Five Hotel ***
Hotell i trevlig Medelhavsinredning, med utmärkt läge på Ocean Drive i South Miami Beach intill stranden. Reception med sittgrupper samt en trevlig italiensk restaurang. Internethörna (med fri tillgång till Internet). Möjlighet för bilparkering (avgift ca 25USD/dag). Samtliga rum med italiensk marmor och vackra trämöbler. Badrum med bad/dusch, wc och hårtork. Telefon (fria lokalsamtal), cabel-TV, CD-spelare, minibar och kassafack samt strykmöjligheter. Möjlighet för trådlös fri Internetuppkoppling. Luftkonditionering.

Pris
781:-/natt & person (del i Deluxe dubbelrum inkl. frukost)

Mimosa Hotell Miami

Mimosa Hotel ****
Förstaklasshotell med bra läge i Miami Beach, ca 10 minuter med bil till populära South Beach. Reception med sittgrupper, bistro och beach bar. Utomhuspool med solterrass. Hälsoklubb med Spa och gym (kort gångavstånd från hotellet) med fri tillgång för hotellets gäster. Möjlighet för bilparkering (avgift ca 24USD/dag). Vackert inredda rum, samtliga med jacuzzi/dusch, wc och hårtork. Telefon, cabel-TV, CD samt DVD spelare, kassafack samt kylskåp och kaffekokare. Möjlighet för fri trådlös Internetuppkoppling. Samtliga rum är rökfria. Luftkonditionering. Studios erbjuder större utrymme, samt enkelt kök med kylskåp och microvågsugn samt matsalsbord.

Pris
889:-/nattt och person i lägenhet inkl. frukost

Hotell Victor Miami Florida

Hotel Victor *****
Hotell Victor ligger på den populära Ocean Drive, nära till affärer och restauranger och ca 20 km från Miamis internationella flygplats. På hotelelt finns reception, restaurang, bar, pool, solterrass och spa. Alla rum är utrustade med badrum/dusch, hårtork, strykjärn, kaffe/tekokare, minibar, telefon, CD-DVD spelare, internetanslutning, kabel/satellit-TV och luftkonditionering.

Pris
1522:-/natt & person (del i dubbelrum)

Delano Hotell Miami Florida

Delano Hotel *****
Modernt restaurerat lyxhotell i Art decostil, beläget direkt vid stranden på South Beach, intill Ocean Drive och kort promenadavstånd till populära gågatan Lincoln Road. Flera restauranger och läckra barer. Uppvärmd utomhuspool. Gym. Hotellbutiker. Bilparkering (avgift ca 28 USD/dag). Samtliga rum med bad/dusch, wc och hårtork. Telefon, radio/kabel-TV, minibar och kassafack samt te/kaffekokare. Strykjärn med bräda. Luftkonditionering. Rökfria rum mot önskemål.

Pris
3468:-/natt och person (del i dubbelrum)

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Malaga – Spanien

Välkommen till hamnstaden Málaga, Spaniens femte största stad med ungefär 600 000...
Läs mer

1 Comment

 • Jag sökte äventyret till sjöss år -72,
  det var så spännande så!
  Första resan gick turligt nog till,
  USA och Jacksonville!
  Att strosa och shoppa på amerikansk mark,
  kändes lite som en ny, outforskad nöjespark!
  Sol, värme och “American food”,
  ja, allt gjorde att man blev “in the right, light mood”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *