Florida – Fort Lauderdale och Key West

Karta över Florida USA - boka med flygstolen.se

Floridas smeknamn The Sunshine State – solskensstaten, är ett passande namn då klimatet är subtropiskt i norra delen och tropiskt i den södra. Detta lockar naturligtvis turister som besöker Florida för dess vackra natur, kända stränder och varma klimat. Huvudstaden i Florida heter Tallahassee, största staden är Jacksonville.

I Florida finns 12 internationella flygplatser, över 1250 golfbanor och 193 mil sandstränder.

Fort Lauderdale som även kallas för Amerikas Venedig pga. sitt 500 km långa kanalsystem, vattendrag och konstgjorda sjöar är en stad i södra Florida. Med båten Jungle Queen kan man uppleva livet på kanalerna, turen tar ca 1 timme, är man sugen på en lite längre tur kan man göra en dagsutflykt till Bahamas. Staden är även känd för sin skönhet med över 85 parker och grönområden som prunkar i det varma klimatet. Längs huvudgatan Las Olas Boulevard som går från centrum ner till stranden ligger många butiker och restauranger som självklart erbjuder Seafood. Gott om aktiviteter erbjuds såsom surfing, dykning, jetski, parasailing, segling och beachvolleyboll. Stränderna har badvakter som inte tillåter solning topless eller förtäring av alkohol. Det finns gott om nöjesparker, golfbanor, nationalparker och restauranger. Den som gillar shopping har massor att välja bland, liksom de som njuter av att titta på sport. Florida har lag både i basket, hockey, baseboll och amerikansk fotboll.

Key West är en stad i södra Florida. Här bodde författaren Ernest Hemingway i nästan tio år och hans hem är numera ett museum där du kan få en guidad tur. I korsningen Duval Street / Green Street ligger den kända baren Sloppy Joe’s där Hemingway var en stamgäst. Key West ligger bara drygt 14 mil från Cuba vilket innebär att USA’s marinkår har en stor bas här. Southernmost Point, i Key West, markerar den sydligaste delen av det kontinentala USA.

Fort Lauderdale Hotell Sea Club - Boka hos Flygstolen.se

Sea Club Resort **
Enkelt turistklasshotell med utmärkt läge direkt på strandpromenaden i Fort Lauderdale, med en mängd restauranger, barer och bra shopping i närheten. Trafikerad gata mellan hotellet och stranden. Restaurang och bar. Trädgård med utomhuspool. Hotellbutik. Fri bilparkering. Samtliga rum med bad/dusch, wc och hårtork. Telefon, kabel-TV, kassafack (mindre avgift) samt te/kaffekokare samt strykmöjligheter. Luftkonditionering Rum med 2 sängar med möjlighet att utnyttjas av upp till 4 personer. Samtliga delar de 2 befintliga sängarna.

Pris
436:-/person (del i dubbelrum)

Hotel Lago Mar Resort & Club Fort Lauderdale- Boka hos Flygstolen.se

Lago Mar Resort & Club ****
Lago Mar Resort & Club är ett trevligt, familjevänligt hotell, beläget vid den största privata stranden i det exklusiva Harbor Beach området i Fort Lauderdale. Härifrån är det bara några minuters väg till Fort Lauderdales internationella flygplats och till centrum. På hotellet finns 2 pooler, 3 olika restauranger, cocktail lounge, konferens center, sportaktiviteter (2 tennisbanor), lekplats för barnen, minigolf och ett fitness- och spa center. Hotellrummen har luftkonditionering och är utrustade med badrum/dusch, telefon, strykjärn, safe och TV. 2-bäddsrum möljligt att utnyttjas av 2 vuxna och 2 barn. Vuxna och barn delar då 2 bäddar.

Pris
889:-/person (del i dubbelrum)

Mariott Hollywood Hotell Boka hos Flygstolen.se

Mariott Hollywood Beach ****
Förstaklasshotell beläget i Hollywood Beach. Restaurang, kafeteria samt bar. Business center med konferensmöjligheter. Hotellbutik. Utomhuspool vid vattnet, Jacuzzi samt gym och Spa avdelning. Möjlighet för bilparkering (avgift ca 10 USD/dag). Samtliga rum med bad/dusch, wc och hårtork. Telefon, kabel-TV med betalfilmer, kassafack, minibar samt strykmöjligheter och kaffekokare. Möjlighet för Internetuppkoppling. Rökfria rum mot önskemål. Luftkonditionering. Rum med 2 sängar med möjlighet att utnyttjas av upp till 4 personer. Samtliga delar de 2 befintliga sängarna.

Pris
1081:-/person (del i dubbelrum)

Key west Florida USA
Sol, bad och vattensporter i vackra Key West Florida, USA.


The Inn Key West Florida - Boka hos Flygstolen.se
The Inn at Key West ****
Förstaklasshotell med trevligt läge, ca 2 km till de äldre stadsdelarna av Key West. Restaurang och bar. Uppvärmd utomhuspool i tropisk grönskande trädgård. Konferensmöjligheter. Fri bilparkering. Samtliga rum med bad/dusch, wc och hårtork. Telefon, kabel-TV samt te/kaffekokare. Strykjärn med bräda. Luftkonditionering. Rökfria rum mot önskemål. Tvåbäddsrum möjligt att utnyttjas av 2 vuxna och 2 barn. Vuxna och barn delar då 2 sängar.

Pris
730:-/person (del i dubbelrum)
Key West - Casa Marina Resort Boka hos Flygstolen.se
Casa Marina Resort ****
Casa Marina byggdes 1920 och ligger på den södra delen av ön. Nära till attraktioner och nattliv på Duval Street som erbjuder ett stort utbud av restauranger, men även nära till gamla stan. Hotellet har lätt tillgång till vattensporter, vilket inkluderar djup havs fiske, wind surfing och dykning i USAs enda levande barriärrev. Restaurang, bar, swimmming pool och parkering. Samtliga rum med telefon, TV och a/c (extra kostnader). Rummen har maximalt 2 sängar med möjlighet att nyttjas av 4 personer. Alla personer använder då de befintliga sängarna.

Pris
1200:-/person (del i dubbelrum)

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Aten

Eftersom Aten länge har varit mitt drömresmål och för att den bästa...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *