Florida – Orlando och Tampa

Karta över Florida USA - boka med flygstolen.se

Floridas smeknamn The Sunshine State – solskensstaten, är ett passande namn då klimatet är subtropiskt i norra delen och tropiskt i den södra. Detta lockar naturligtvis turister som besöker Florida för dess vackra natur, kända stränder och varma klimat. Huvudstaden i Florida heter Tallahassee, största staden är Jacksonville.

I Florida finns 12 internationella flygplatser, över 1250 golfbanor och 193 mil sandstränder.

Staden Orlando ligger i centrala Florida med en befolkning på drygt 200 000. Drygt två mil utanför stan ligger de kända temaparkerna Walt Disney World, Sea World, Epcot och Universal Orlando Resort. I Orlando finns flera möjligheter för dig som vill simma med delfiner. Staden är dessutom väldigt populär bland oberoende filmmakare där filmer som Monster med Charlize Theron och Blair Witch Project skapats.

Tampa har fler invånare än Orlando, närmare 320 000. Här finns också en känd nöjespark Busch Gardens Africa som är ett zoo kombinerat med en nöjespark med ett afrikanskt tema. Här hålls en mycket känd festival varje år Gasparilla Pirate Festival, där en flotta ledd av piratskeppet Jose Gasparilla intar staden. Detta firas med mat, musik och parader och lockar 400 000 besökare varje år. Några tips på hotell i Orlando och Tampa hittar du nedan.

Nöjesparker i Florida USA
Nöjesparkerna i Florida är de mest besökta i hela USA.
Gasparilla - Piratfestivalen i Tampa
Gasparilla – Piratfestivalen i Tampa, Florida. Arr matey!

 Boka hos Flygstolen.se

Parc Corniche Condo Suite Hotel ***

Hotellet ligger i hjärtat av Orlandos världsberömda temaparker och sevärdheter. På hotellet finns reception, restaurang, bar, mötesrum, pool, jacuzzi, barnpool, fitnesscenter, lekplats för barnen, tvättautomat och affär. Suiterna är utrustade med badrum/dusch, TV, telefon, bäddsoffa, utrustat kök, balkong, safe, luftkonditionering strykjärn och strykbräda. Samtliga personer delar de befintliga sängarna. Daglig tömning av sopor och byte av handdukar. Byte av lakan 1 dag/vecka.

Pris
278:-/person (del i lägenhet inkl. frukost)

Boka hos Flygstolen.se

Clarion Resort Waterpark ***
Clarion Resort Waterpark har bra boende för hela familjen beläget nära Disney World och andra nöjesparker och attraktioner. Hotellet har en stor vattenpark med rutschkanor, långsam flod och flera pooler för både barn och vuxna. Hotellet har även snackbar, grill, café, lounge med bar, spelrum, fitnesscenter, presentbutik, tvättmskiner (extra avgift) och 24h center för afärsresenärer. Rummen har luftkonditionering, TV, telefon, pentry med minikylskåp, kaffebryggare, mikrougn, fri trådlös internet, strykjärn och strykbräda, hårtork och stor safe. Sängar: Rummen har maximalt 2 sängar som kan nyttjas av upp till 4 personer. Alla använder de 2 befintliga sängarna.

Pris
335:-/natt (del i dubbelrum)

orlando_radisson Boka hos Flygstolen.se

Radisson Worldgate Resort Orlando ****
Radisson Worldgate Resort Orlando Hotel ligger 1,6 km från Walt Disney World resort, 13 km från Sea World och på gångavstånd till shopping, nattliv, restauranger och flera lokla affärsområden. Orlando internationella flygplats ligger 37 km från hotellet. Hotellet har 24h reception, internetanslutning på några platser, uppvärmd utomhuspool, bubbelpool, belysta tennisbanor och basketbollbanor, fitnesscenter, mötes- och konferensrum, bankett- och cateringservice, center för affärsresenärer, spelrum, presentbutik, restauranger och barer samt skyttelservice till alla Walt Disney Worlds nöjesparker. Rummen är utrustade med luftkonditionering, trådlös internetanslutning, skrivbord, minibar/kylskåp, dataport och 2 telefonlinjer med röstmeddelande, kaffebryggare, safe och badrum med badkar/dusch och hårtork. Rumservice finns. Rum med 2 sängar med möjlighet att nyttjas av 4 personer. Alla använder de 2 befintliga sängarna. Fri parkering för alla gäster.

Pris
295:-/person (del i dubbelrum)

tampa_howard_johnson Boka hos Flygstolen.se

Howard Johnson Plaza ***
Howard Johnson Plaza ligger i downtown Tampa, 0,2 km från Tampa Bay Performing Arts Center. Hotellet har restaurang, pool, mötesrum och fitnessrum. Rummen är utrustade med internetuppkoppling (extra avgift), hårtork, kaffebryggare, strykjärn och strykbräda. Rummen har upp till 2 sängar med möjlighet att nyttjas av 4 personer. Alla använder de befintliga sängarna.

Pris
363:-/ person (del i dubbelrum)

Hotell Intercontinental Tampa Boka hos Flygstolen.se

InterContinental Tampa ****
InterContinental Tampa ligger inom Floridas största affärsområde Westshore, 5 km från Tampa internationella flygplats, 8 km från Downtown (centrum) Tampa och Tampas mässcenter med bra förbindelse till de stora motorvägarna. Hotellet ligger ca 30 min från Gulfkustens stränder och på gångavstånd till Westshore Plaza shoppingcenter och nära sportaktiviteter och sevärdheter som Busch trädgårdar och Florida Aquarium. Hotellet har luftkonditionering i allmänna utrymmen, reception med safe, hiss, konferns- och mötesfaciliteter, center för affärsresenärer, trådlös internetuppkoppling i hela hotellet, fax/kopieringsservice, balsal och evenemangsfaciliteter, kemtvätt- och tvättservice samt presentshop. Dessutom finns en lobbylounge med TV, café, restaurang, uppvärmd utomhuspool på på nionde våningen med utsikt över staden och Tampabukten, fitnesscenter och skönhetssalong. Skyttelservice finns till flygplatsen . Rummen är utrustade med trådlös internetuppkoppling, skrivbord, TV med betalfilmer, safe, klockradio med väckarklocka, minibar, badrock, slippers, strykjärn och strykbräda, kaffe- och tekokare samt badrum med badkar/dusch och hårtork. Rumservice 24h finns. Hotellet har en egen parkering/garage (extra avgift).

Pris
504:-/person (del i dubbelrum)

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Europeiska Melbourne

Under mitt halvår i Sydney åkte jag på en weekend till Melbourne....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *