En kryddig berättelse – Vinn bok!

Sol Safari Serundeng

Sol, Safari & Serundeng – En kryddig reseberättelse av Anders och Marianne Lennqvist.

Det här är en alldeles unik bok. Anders och Marianne har skrivit en reseberättelse och receptbok som är fylld av fantastiska bilder, recept och berättelser från Afrika, Nya Guinea, Sydostasien och Australien. Boken är på drygt 200 sidor och ligger förpackad tillsammans med en separat receptbok samt en del kryddor och tillbehör som behövs för att laga en del av de doftande maträtterna.

Vill du vara med och tävla om den här boken? Kommentera det här inlägget med max 25 ord. Vilket land har ett kök som tilltalar dig och varför? Tävlingen pågår tom. fre 3 sept. kl. 15. Vinnaren meddelas på mån 6 sept. Lycka till!

Om du är nyfiken på Anders och Marianne och vill titta närmare på deras prisbelönta bok, hittar du deras webbsida här.

Sol Safari och Serundeng

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Cote d’Azur

I månadens nummer av Hus & Hem visas ett hem på Österlen...
Läs mer

46 Comments

  • Italienska köket har allt!! Oftast tilltalar det alla åldrar, sällan många olika ingredienser utan ganska vanliga goda råvaror som du kan trolla med. Sen gör det absolut ingenting att de har underbar glass och gott vin!

  • Turkiets kök är hett och gott,
    den absolut bästa mat min mage fått.
    Välarbetad mat som är unik,
    på smaker är den oerhört rik.

    MVH Linda

  • Italienskt kök tilltalar mig alltid. (l’arte della semplicitá… enkelhetens konst…)Allt smakar bara underbart gott!!!

  • Allt som har med kyckling o fisk att göra gör mig lyrisk…så nu när jag är i Australien några veckor blir det mycket fisk i alla former…annars står det Arubanska köket mig nära till hjärtat!!!!

  • Libanesiska köket
    Maten innehåller mycket grönsaker, fisk, fågel, kött och frukt i en mängd variationer.
    Olika kalla och varma mezarätter. Ingredienser som mynta, vitlök, citron, olivolja och speciella kryddor gör att vi får till den rätta och syrliga fräschören som är utmärkande för det libanesiska köket.

  • Moussaka, Tzatziki och Souvlaki,
    det grekiska köket har några klara
    guldkorn som alltid frestar åtminstone mig!

  • En favorit om jag måste välja ett land är Vietnam! Smakrikt men förhållandevis rena smaker. Grundtonen (smaken) behålls ofta men spetsas till med spännande kryddkombinationer.

  • I Baskien i Spanien stillar du din hunger med kryddig tapas, böndernas tunga rätter och chorroz som doppas i flytande choklad. Din strupe fuktas med cider från traktens cidrerior.

  • Persiska köket så klart, hur man behåller de genuina, nyttiga och mättande. Och färglägger med fantastiska kryddor. En middag är som en vacker tavla.

  • Det thailändska köket tilltalar mig mest, det är så mycket smaker som retar gommen och en enkel tillredning av maten – fräscht.

  • Jag gillar allra bäst det Thailändska köket! Mycket grönsaker och kycklig i alla former. MUMS!

  • I Grekland får mina smaklökar spel,
    där smakar maten aldrig fel.
    Matkulturen får mig att resa dit,
    det blir en och en annan mumsbit.

  • Det Amerikanska köket är väldigt mångkulturellt, på så vis väldigt spännande!
    New Orleans Cajun & New York bagels..Yummi :)

  • Drömköket e Kina – friterat är det inte om
    riktigt kineskäk är fräschare liksom!
    Subtrahera flottigt/ohälsosamt med ens
    adda ris/nudlar – där går min gräns!

  • Spanska tapas med ett glas rioja till gör mig lyrisk, underbara små varierande rätter i ett underbart land. Och, naturligtvis, ett underbart folk

  • Det östafrikanska (och särskilt swahili) kök tilltalar mig mest pga oförglömliga erfarenheter från Kenya och Tanzania.

  • På ett litet ögonblick ja bara en ynka sekund,
    det thailändska köket förvandlar varje måltid till en njutningsfull stund.

  • Det thailändska kökets alla sorter, smaker,dofter,kryddor och grönsaker som finns överallt ute som inomhus, på gator och torg.

  • det thailänska köket är och finns överallt,genom dina 5 sinnen samt att det finns överallt runt vår glob

  • Eritreas matkultur består av injera.
    Disksvampliknande pannkaka – jag vill bara ha mera!
    Med goda, starkt kryddade grytor den serveras.
    Afrikansk gemenskapsmat kan varmt rekommenderas!

  • Det Italienska köket ligger mig varmt om hjärtat.
    Pizza och pasta i alla dess former allt är så gott och känns så genuint!

  • Det är Tunisien för min del, blandning av den orientaliska och franska köket, allt i ett för både kroppen och själen, magnifik, passion, smak, färger, man njuter fullt av både smaken och syne…………

  • Världens kök är bäst – en mix av olika kök tilltalar mig. Fyller resväskan med råvaror, kryddor och drycker för att uppleva mina semesterminnen på hemmaplan!

  • Det gömda Amerika.
    Bakom fastfood och drive in, hittar jag smaker som fylller hela min mun av aromer så rika..

  • Fisken i Senegal är delikat.
    Jag bara skriker av njutning efter ännu mera mat
    “Yassa poisson” , hoppas jag får äta det igen väldigt snart
    UNDERBART!

  • Vad härligt med inspiration från denna unika bok. Så utvecklande för min gom och reseskildring för min själ.

  • Jag gillar maten i Mexico.Då menar jag inte de fadda efteapningar som serveras i Sverige.
    Å andra sidan har Kina mycket intrssant i matväg att erbjuda. Kanske inte så konstigt. Med alla hungersnöder som mäniskor där har genomlidit.

  • Svensk husmanskost är BÄST!
    Bruna bönor o fläsk, Ärtsoppa m pannkakor, Köttbullar, Stekt sill, Kålpudding, Kroppkakor, Ostkaka, Pannbiff m lök,Matjesfiller m nypotatis mm mm

  • Thailänkt, massor med nyttigheter, fettsnålt och magert och enorm variation, alltid mjölkfritt också för en som inte tål mjölk, hettan i kryddorna, helt enkelt bästa maten jag älskar, mycket kyckling och fisk,men framförallt alla fantastiska grönsaker.

  • Vad är bättre än smör & brö i Copenhagen eller varför inte en riktig Dansk fläskestek,i vårt västra grannland finns Allt från små “platter” till en degelig spättfilé. De det Danska köket inte har för en matälskare finns inte

  • Svensk husman smakar mumma,
    det går inte att förglömma.
    Köttbullar, knäcke, kantarell,
    klassiker som hos mig går hem!

  • Jag går rakt på sak, Grekland har maten i min smak! Önskar få en portion på posten, så jag kan byta ut den svenska husmanskosten!

  • Afrikask mat verkar spännande. Jag vet inte en enda afrikask restaurang, så fram för mer afrikanskt.

  • Tillvaron blir perfekt
    det italienska köket är som en frisk fläkt.
    Njut av det måltidens lång
    tills det är dags för italienskt en annan gång!

  • Jag har varit i många länder både inom och utanför Europa men aldrig ätit så goda Argentinska biffar som i Amsterdam hur konstigt det än låter. Kött som smälter i munnen med en massa annorlunda o smakrika tillbehör. Helt suveränt och får aldrig missas om ni kommer hit.

  • Det spanska köket, muy rico para mi…
    Spännande rätter fyllda av energi ..
    Krafter behövs för att orka …
    Njuta av livet & maten på Mallorca

  • Som Flygstolenprenumerant
    finner jag resor, folk och länder intressant.
    Vilken dos av detta jag får
    när jg sydostasiatisk mat prövar på. Gutår !!

  • Tigerräkor marinerade i chili, vitlök och olja. That´s amore. Tillsätt grädde, rosmarin, timjan och körsbärstomater. Serveras med tagliatelle.
    Gott, hett och går fort att laga.

  • Sydafrika har alltid varit en dröm, färgerna, dofterna och djurlivet, men det som blev mest bestående från resan var den underbart goda maten och de superba vinerna. Vilket kök!

  • Thailänsk mat är bäst
    passar både vardag som fest
    smakrik, kryddig och nästan fri från fett
    gör hela dig glad, smidig och lätt

  • Jag gillar det afrikanska köket.
    Doro Wat (kycklinggryta),Afrikanska köttbullar,Domoda (Jordnöts stuvning)

    Jag älskar afrikanska kökets kryddor spiskummin , kanel och koriander.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *