Australien – Northern Territory

Karta över Australien - boka med flygstolen.se

Darwin, huvudstaden i Northern Territory, ligger vid Timorsjön som havsområdet mellan Timor och Australiens nordkust kallas. Här bor ca 125 000 människor vilket gör staden till den största och mest befolkade i hela regionen. Under sommaren (nov-mars) är Darwin både varmt och fuktigt eftersom det råder tropiskt klimat här. Under vintern försvinner fukten och bara värmen är kvar.

Mindil Beach Markets, Darwin Australien
Omtalade Mindil Beach Markets i Darwin.

Många förknippar Darwin med öl och marknader. Här dricks mest öl i landet och man har tom en Beer Can Regatta. Mindil Beach Markets är en marknad som anordnas till förmån för välgörenhetsorganisationen Lions. Här kan du handla konsthantverk, mat och dryck två gånger i veckan, ofta i solnedgången.

Fiskmatning i Doctors Gully, Darwin Australien.
Fiskmatning i Doctors Gully, Darwin Australien.

Vid Doctors Gully kommer tusentals fiskar in varje dag för en fri måltid. Här kan man själv mata fiskarna. För att se vilka tiden fisken kommer in under årets olika månader, klicka här.

Saltvattenkrokodil i Kakadu National Park Australien
Saltvattenkrokodil i Kakadu National Park, Australien.

I områdena runt staden finns gott om krokodiler så chansen är stor att du får se en i dess rätta element. För dig som gillar när adrenalinet rusar erbjuder Darwin’s Crocosaurus Cove möjligheten att dyka ner bland stora saltvattenskrokodiler i en glasbur.

Crocosaurus Cove Darwin Australia
Håll andan och se en saltvattenskrokodil i ögat vid ett besök på Crocosaurus Cove, Darwin Australien.

Stränderna är långa och fina, men följ rådande badregler eftersom här återfinns den dödliga Box Jelly Fish. Många stränder har skyddsnät, men var försiktig.

Kakadu National Park Northern Territory Australien
Fantastiska Kakadu National Park, Northern Territory Australien.

Den fantastiska nationalparken Kakadu National Park är öppen varje dag året om. Parken är otroligt stor med en areal på19804 km². Här får du möjlighet att lära dig om aboriginerna, geologin, växter och djur vilket gör parken till en värdefull resurs för hela mänskligheten. Sedan 1981 är Kakadu National Park upptagen i Unesco’s världsarvslista.

uluru (ayers rock)
Uluru (Ayers Rock) i nationalparken Uluru-Kata Tjuta.

I nationalparken Uluru-Kata Tjuta ligger Ayers Rock, en gigantisk formation av sandsten som är ett av Australiens mest kända landmärken. Klippan är 3,5 km lång och ca 350 m hög. Urbefolkningens namn på platsen är Uluru. Den anses helig och används än idag för ceremonier.

Katherine Gorge, Australien.
Vackra Katherine Gorge - vem vill inte sitta på en båt och beundra naturen här?

Vill man se mer storslagen natur föreslår vi en båttur längs Katherine Gorge, en serie om 13 raviner och klyftor längs floden Katherine ca 34 mil utanför Darwin. Här finns djupa regnskogar, klippiga stenar, berg och vattenområden som är habitat för många arter fåglar och djur. Här finns över 10 mil vandringsleder och möjlighet att både bada och paddla kanot. Visst finns det krokodiler även här, men de är sötvattenskrokodiler men till skillnad från sina släktingar saltvattenskrokodilerna, attackerar de sällan, såvida de inte blir provocerade. Mer om Australien i morgon, trevlig onsdag!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinterdikt

Det snöar ute och himlen är ljus, det lyser så hemtrevligt i...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *