Australien – South Australia

Karta över Australien - boka med flygstolen.se

South Australia – en av Australien sex delstater belägen i den södra delen av landet. Från början ingick även det här området i den brittiska kolonin New South Wales men blev en egen koloni 1836. Alla Storbrittaniens australiska kolonier förenades till staten Australien 1901.

Australiens största öken - Victoria Desert.
Australiens största öken - Victoria Desert.

I South Australia finns landets största öken, Victoriaöknen, som består av både sandbanker, gräskullar och stenfyllda ytor.

Huvudstaden heter Adelaide med ungefär en miljon invånare. Adelaide är en av de mysigaste och trevligaste städerna i landet. Här finns många vackra parker, kyrkor, shopping, restauranger och lyxiga kustvillor.

Botaniska trädgården i Adelaide South Australia
Frukt från lotusväxten Nelumbo Nucifera Botaniska trädgården i Adelaide South Australia

Botanical Garden of Adelaide, Den botaniska trädgården i Adelaide sägs vara en av världens vackraste. Den består egentligen av tre botaniska trädgårdar som erbjuder både kultur, avkoppling, utbildning och förståelse för växter och deras liv. Se mer här.

Palmhuset i Botaniska trädgården - Adelaide
Några minuters paus i Palmhuset i Botaniska trädgården - Adelaide

Om du tycker om nattliv är Adelaide en stad som inte kommer göra dig besviken, här finns många barer, klubbar och restauranger. Här erbjuds live musik, stand-up, gott öl och klubbmusik. Vill du se mer exakt vad som erbjuds, klicka här.

Vingård i One Tree Hill, Barossa Valley, South Australia.

Tycker du om vin rekommenderar vi ett besök i Barossa Valley, vinodlarnas dal ett par mil  utanför staden. Dalen är enorm med ca 50 olika vingårdar och deras odlingar. Här tillverkas merparten av det vin som Australien producerar. Med en hyrbil tar du dig enkelt hit, gratis smakprover brukar erbjudas överallt, kom överens om vem som ska köra innan ni möter alla trevliga odlare.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Snart julafton – vi kör en till Flaxresa!

Idag erbjuder vi tillsammans med våra vänner på Lufthansa årets sista Flax-resa...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *