Milano – fotboll och shopping

Zlatan -spelar numera för AC Milan
Zlatan -spelar numera för AC Milan.

Välkommen till Milano, Italiens nästa största stad efter Rom. Milano ligger i regionen Lombardiet i norra Italien. Här bor ca 1,3 miljoner människor i denna stad känd som ett av världens mode- och designcentrum.

Milano är högintressant nu för många fotbollsintresserade svenskar då Zlatan Ibrahimovic bytt klubb från Barcelona till Associazione Calcio Milan, AC Milan. Milan är en av de mest framgångsrika klubbarna i italienska Serie A där man vunnit 17 ligatitlar och 18 internationella. Sju gånger har man vunnit Champions League något som Zlatan redan sagt i media att han vill vara med om att vinna med sitt nya lag.

Gre-No-Li
Gre-No-Li. Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm.

Svenskar i AC Milan är inget nytt. I början av 1950-talet spelade de tre svenskarna Gunnar Nordahl, Gunnar Gren och Nils Liedholm samtidigt i laget. Trion som kallades Gre-No-Li var en bidragande orsak till klubbens storhetstid. Gunnar Nordahl är en av Milan och Serie A:s mest framgångsrika målskyttar någonsin. Han vann skytteligan fem år i rad mellan 1950-1955 och toppar därmed statistiken med 221 mål på 268 matcher.

Men det är inte bara AC Milan som drar till sig intresse i fotbollsvärlden. Milano har ännu en storklubb, FC Internazionale Milano, Inter. Här spelade Zlatan innan han flyttade till Barcelona, så staden är redan bekant med honom. Inter är den enda klubben i Serie A som alltid spelat i den första divisionen. 18 gånger har man vunnit ligan och har flera stora internationella titlar. En av Sveriges största fotbollsstjärnor genom tiderna Lennart Nacka Skoglund spelade i Inter på 1950-talet.

Föreställning på La Scala
Föreställning på La Scala i Milano.

Det finns annat i Milano än fotboll. Tro det eller ej! Här ligger en av världens främsta operascener byggd 1776, Teatro Alla Scala eller som det ockå kallas La Scala.

Katedralen i Milano
Katedralen i Milano, världens nästa största gotiska katedral efter Sevilla.

Den stora gotiska katedralen Doumo di Milano är den näst största i världen, bara den gotiska katedralen i Sevilla är större. Den började byggas 1386 och ansågs vara klar femhundra år senare, 1965. Den är 157 meter lång och kan ta emot 40 000 människor!

Vackra gallerian Galleria Vittorio Emanuele II i Milano.
Vackra gallerian Galleria Vittorio Emanuele II i Milano.

Är du intresserad av shopping kommer du inte bli besviken. Längs Via Montenapoleone – troligen Milanos elegantaste gata, ligger de största av världens modehus (tillsammans med gatan Via Della Spiga). Runt Duomo samt i den vackra gallerian Galleria Vittorio Emanuele II finns butiker som Zara, Sisley och det stora shoppingcentret la Rinascente. Tänk på om du åker till Milano för att shoppa, att många butiker och restauranger är stängda under augusti månad. Några tips på hotell finner du nedan.

Doria Hotell i Milano - boka hos flygstolen.se

Doria Grand Hotel ****
Doria Grand Hotel är beläget vid Milanos finanskvarter, endast en kort promenad från stadens historiska centrum och sevärdheter. På hotellet finns bar/lounge, restaurang med både italienska och internationella rätter, mötes/konferensrum, reception 24h, center för affärsresenärer med fax/kopieringsmöjligheter och sekreterarservice, parkering och tvättservice. Hotellrummen är utrustade med badrum/dusch, hårtork, safe, arbetsbord, telefon, satellit-TV, internetanslutning och luftkonditionering.

Pris:
Från 422:-/ person och natt i dubbelrum med frukost

Best Western Hotel Galles i Milano - boka hos flygstolen.se

Best Western Hotel Galles ****
Hotel Galles ligger på Piazza Lima, nära tunnelbanelinjerna med förbindelse till mässan, centralstationen och Il Duomo. På hotellet finns reception, gratis trådlöst internet i hela hotellet, konferenscenter, restaurang, lobbybar, terrass, fitnesscenter och tvättservice. Alla rum är utrustade med badrum/dusch, luftkonditionering, satellit-TV, telefon, gratis trådlöst internet, safe och minibar.

Pris:
Från 789:-/ person och natt i dubbelrum med frukost

Hotel Jolly Milano President i Milano - boka hos flygstolen.se

NH Jolly Milano President ****
Att komma runt i centrum är enkelt eftersom hotellet ligger nära två tunnelbanestationer (San Babila och Missori). Hotellet har 7 utrustade konferensrum (för upp till 150 personer), restaurang, bar, tvättservice, biluthyrning och valutaväxling. Rummen är utrustade med luftkonditionering, telefon, trådlös internet, TV, minibar, skrivbord, safe samt badrum med hårtork och toalettartiklar. Sällskapsdjur är tillåtna. Parkering finns nära (extra avgift).

Pris:
Från 1038:-/ person och natt i dubbelrum

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Amalfikusten – Italiens vackraste sträcka

  Amalfikusten i Italien är känd som landets vackraste kuststräcka. Naturen, de...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *