Malaga – Spanien

Ligger vackert vid Medelhavet - Málaga
Ligger vackert vid Medelhavet - Málaga, Spanien.

Välkommen till hamnstaden Málaga, Spaniens femte största stad med ungefär 600 000 invånare. Málaga ligger så gott som i mitten på den spanska solkusten Costa del Sol men är inte bara ett populärt turistmål utan den enda storstaden längs spanska medelhavskusten. Visserligen landar många turister här för att bege sig vidare till andra orter men Málaga bjuder på  en hel del sevärdheter och är ett väldigt trevlig resmål i sig.

I stadens gamla stadskärna finns mängder av restauranger, barer, butiker och sevärdheter på ett behändigt gångavstånd. Katedralen Cathedral de la Encarnación från 1500-talet  ligger här. Man började bygga katedralen år 1528 fram till slutet av 1800-talet, trots det blev den inte färdig. Katedralen saknar ett klocktorn och kallas därför ofta för La Manquita, den enarmade. Den marmorbeklädda paradgatan Calle Larios är en av Spanien hetaste shoppinggator.

Guernica av Picasso
Guernica av Picasso, ett av hans mest kända verk.

Picasso föddes i Màlaga, vilket inbjuder till besök på stadens fina Picasso museum, Museo de Picasso, där man visar mer än 200 av hans verk, både keramik och skisser. Man kan även besöka hans föräldrahem, Casa Natal de Picasso, ett museum för besökare idag. Mycket i staden bär prägel av den kände konstnären. Hans namn finns på gator, strandpromenader, byggnader, restauranger och barer.Picasso är inte den ende från staden som blivit känd i världen, även filmstjärnan Antonio Banderas är född här.

Alcazaba i Malaga
Det storslagna fortet Alcazaba i Malaga.

Málagas kanske mest kända landmärke Alcazaba, är ett gammalt arabiskt fort från 700-talet. Utsikten härifrån är hänförande. Fortet ansågs vara ointagligt på sin tid, eftersom syskonfortet Castillo de Gibralfaro uppfördes på en höjd i närheten för att kunna skydda Alcazaba. Vid foten ligger en romersk teater som byggdes under första seklet efter Kristus, men återupptäcktes  1951 då man skulle anlägga en trädgård. Idag pågår arbetet med att renovera teatern.

Som stad längs en av världens mest kända solkuster, bjuder naturligtvis Málaga på sol och bad i det vackra Medelhavet. Här har man 320 soldagar per år och milslånga stränder där du själv kan välja att njuta av solen eller att prova på någon av de vattenaktiviteter som bjuds. Utanför staden finns flera vingårdar som producerar vin av allra bästa kvalitet. Inte så dumt med ett glas närproducerat på kvällen vid ett besök på en av stadens många tapasbarer. Tips på hotell både i Malaga, Marbella och Torremolinos nedan:

Barcelo Malaga  - boka hos flygstolen.se

Barcelo Malaga **** (Malaga city)
På hotell Barcelo Malaga finns restaurang, lounge-bar, mötesrrum och parkering. Hotellrummen är utrustade med badrum/dusch, telefon, satellit-TV, WiFi och luftkonditionering.

Pris:
från 434:-/ person i dubbelrum inkl. frukost

Hotell NH Marbella, Malaga

NH Marbella **** (Marbella)
Hotell NH Marbella är beläget i hjärtat av Costa del Sol, mellan Marbella och Puerto Banús och endast 45 min från flygplatsen. 200 m från kongresshallen och 5 min från strandpromenaden. På hotellet finns bar, restaurang, cafe, pool, parkering, center för affärsresenärer, mötes/konferensrum, gym och bastu. Hotellrummen har badrum/dusch, luftkonditionering, satellit-TV, internetanslutning, minibar, balkong och telefon. – Incheckning: efter kl 15.00

Pris:
från 444:-/ person i dubbelrum med balkong och inkl. frukost

Hotell i Malaga, Marbella Spanien

NH Alanda SPA **** (Marbella)
NH Alanda är beläget i en grön och växtrik omgivning i hjärtat av Costa del Sol, mellan Marbella och Puerto Banús. Några minuters promenad från NH Marbella och lättillgängligt från flygplatsen. Hotellet har en egen strandklubb ca 5 min promenad bort med en rad sport- och fritidsaktiviteter och på hotellområdet finns bland annat en bar, restaurang, pool, center för affärsresenärer, spa-center, massage och en golfbana. Hotellrummen är utrustade med badrum/dusch, telefon, satellit-TV, minibar, luftkonditionering, safe och terass.

Pris:
från 533:-/ person i dubbelrum med balkong och inkl. frukost

Hotell i Malaga - Torremolinos

Riu Nautilus **** (Torremolinos)
Riu Nautilus med 4 stjärnor, håller en hög internationell standard. Stor trädgård 2 500 kvadratmeter, stor pool och terrass med handdukar och parasoller. Aktiviteter och underhållning, shower eller levande musik flera kvällar i veckan. RIU kedjan är kända för sin höga kvalitet på maten.

Pris:
från 695:-/ person i dubbelrum inkl. halvpension

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

I inkarikets fotspår – Cusco och Machu Picchu

Ursäkar vår frånvaro de senaste veckorna och skyller på minimalt med internet....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *