Los Angeles – nöjen för familjen

Hollywood Los Angeles
Den berömda Hollywoodskylten. Los Angeles, USA.

Idag tar vi en titt på Los Angeles i USA  eller LA som den kallas i folkmun. LA är den största staden i delstaten Kalifornien och den näst största i USA. Los Angeles grundades av spanjorer i slutet av 1700-talet. Fram till 1846 var området mexikanskt men tillhör sedan dess USA. Här bor nästan 4 miljoner människor, om man räknar med ytterområden som Long Beach och Santa Ana, uppemot 13 miljoner. Här råder medelhavsklimat med varma, torra somrar och mer växlande, något regniga vintrar. På somrarna omkring 27 – 29 °C , på vintern runt 19 – 23 °C.

Los Angeles är ett betydande centrum för kultur, vetenskap, teknik, internationell handel samt högre utbildning. Här finns flera stora universitet och institut. Men allra mest känt är ändå Los Angeles för sin television-, film- och musikindustri.

Det finns mycket att se och göra i området. Nöjesparker, museer, vattensporter, golf, restauranger, nattliv, shopping och vackra stränder. Några exempel på nöjesparker för hela familjen kommer här:

Buzz Lightyear - en populär attraktion på Disneyland
Buzz Lightyear från Toy Story – en populär attraktion på Disneyland.

Disneyland ligger i Anaheim utanför LA. Världens mest berömda nöjespark och den i särklass mest besökta, sedan invigningen 1955 har man haft över 500 miljoner besökare. Räkna med en heldag eller två-tre för ditt besök! Disneyland är gigantiskt, med massor av attraktioner, restauranger, butiker och miljöer att utforska. Tips! Med ett Fast-pass kortar du kötider till attraktionerna.

Mickey´s Toontown - Disneyland, Anaheim, Kalifornien.
Mickey´s Toontown, Disneyland. Här får du gå in i huset och möta både Musse och Mimmi.
Spännande actionshow på Universal Studios i Los Angeles.
Spännande actionshow på Universal Studios i Los Angeles.

Universal Studios ligger ca 10 minuter norr om downtown LA. Detta är en stor nöjespark, där du får möjlighet att se filmmiljöer, åka attraktioner och möta figurer från kända filmer. Mer info om parken, öppettider och attrktioner via länken ovan.

knotts-berry-farm
Svindlade långa och höga. Bergochdalbanor på Knotts Berry Farm.

Knotts Berry Farm ligger ca 30 min utanför downtown LA. Under 1920-talet sålde Walter Knott och hans familj bär och plantor i ett stånd vid vägen. Det blev början till Knotts Berry Farm. Walt utvecklade sin affärsidé genom att lägga till restaurang, åkattraktioner och butiker. Idag är nöjesparken enorm och innefattar ett otal åkattraktioner, hotell, restauranger och butiker. Parken delas in i sex temaområden bl.a  Ghost Town, Indian Trails och Wild Water Wilderness.

Världens högsta vertikala loop - Viper.
Världens högsta vertikala loop – Viper på Six Flags Magic Mountain.

I närheten av Disneyland, Anaheim, hittar du Six Flags Magic Mountain. Den här nöjesparken bjuder på några av de snabbaste, vildaste och högsta åkturerna i världen såsom Viper som är 19 våningar hög, med loopar och kurvor som garanterat får din mage att kittla till. Mer om LA i morgon, trevlig lördag!

Några exempel på hotell för fyra personer:

Castle Inn and Suites Anaheim, Los Angeles

Castle Inn and Suites ***
Castle Inn and Suites ligger några steg från Disneyland, 500 m från Anaheim Convention Center och 45 km från Los Angeles. Hotellet har reception, safe (att hyra), hiss, lobby, Wi-Fi, presentbutik och tvätt. Det finns uppvärmd utomhuspool, bubbelpool, plaskdamm för barn och parkering. Rummen är utrustade med luftkonditionering, telefon, TV, klockradio, kaffebryggare, kylskåp, hårtork och badrum. Rummen har upp till 2 sängar med möjlighet att nyttjas av 4 personer. Alla använder de befintliga sängarna.

Pris:
från 588:-/ natt i dubbelrum med 4 bäddar

Clarion Hotel Anaheim Los Angeles

Clarion Hotel Anaheim ***
Mellanklasshotell med utmärkt läge i Anaheim. Två restauranger och bar. Utomhuspool. Business center samt hotellbutik. Fri bilparkering. Samtliga rum med bad/dusch, wc och hårtork. Telefon, kabel-TV, kylskåp, kassafack (minde avgift) samt vattenkokare och strykmöjligheter. Möjlighet för fri trådlös Internetuppkoppling. Rökfria rum mot önskemål. Luftkonditionering. Studios har två dubbelsängar samt en bädbar soffa för max två personer. ** Rum med 2 sängar med möjlighet att utnyttjas av upp till 4 personer. Samtliga delar de 2 befintliga sängarna.

Pris
från 821:-/ natt i dubbelrum med 4 bäddar

Radisson Hotel Buena Park Los Angeles

Radisson Suites Hotel Buena Park ***
Radisson Suites Hotel Buena Park ligger inom promenadavstånd från de stora familjeattraktionerna såsom Knott’s Berry Farm, Pirate’s Dinner Adventure och Medieval Times Dinner Show, restauranger, teatrar och shopping. På hotellet finns reception med säkerhetsförvaring, innergård med växter och barbecue, uppvärmd pool, whirlpool, restaurang, fitnessrum och parkering. Hotellrummen har ett separat sovrum med 1 king-size säng eller 2 dubbelsängar, vardagsrum med bäddsoffa, matbord, mikrovågsugn, kylskåp, kaffebryggare, telefon, TV, hårtork och strykjärn. Rum med 2 sängar som kan utnyttjas av 4 personer. Alla delar de existerande 2 sängarna.

Pris
från 1043:-/ natt i dubbelrum med 4 bäddar

Sheraton Park hotel Anaheim

Sheraton Park Hotel at the Anaheim Resort ****
Sheraton Park Hotel vid Anaheim Resort ligger 1 km från Disneyland och Disneyland Convention Center. Hotellet har restaurang, bar, utomhuspool, mötesrum, center för affärsresenärer och rumservice. Rummen är utrustade med internetuppkoppling (extra avgift), hårtork, kaffebryggare, strykjärn och strykbräda. Rummen har upp till 2 sängar med möjlighet att nyttjas av 4 personer. Alla använder de befintliga sängarna. Hotellet är 100% rökfritt.Pris

Pris
från 1155:-/ natt i dubbelrum med 4 bäddar

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare i Airberlin/Guldfynd tävlingen

Tack för alla fina, roliga och personliga kommentarer i vår Airberlin/Guldfynd tävling!...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *