Golf – bästa resmål i Europa

Golf på Irland - Boka hos flygstolen.se

Varje år delas det ut priser och utmärkelser från organisationen IAGTO – (The International Golf Travel Writers Association) till golfdestinationer i världen. Syftet med organisationen är att stödja golfturism och den glädje den för med sig till miljoner golfare över världen. Varje år utser man fina golfdestinationer i världsdelarna samt utser hederspristagare inom golfen. Hittills har nio golfare mottagit denna fina utmärkelse bl.a Arnold Palmer, Seve Ballesteros, Nick Faldo och vår egen Annika Sörenstam som enda kvinna.

Vi tänkte presentera några av årets pristagare i kategorin Golfdestination, de närmaste dagarna. Först ut är Irland och Doonbeg Golf Club som vann Golf Resort of the Year Europe – Årets golfbana i Europa.

Golf på Irland - Boka hos flygstolen.se
Doonbeg Golf Club Irland

Doonbeg Golf Club – är en av världens mest exklusiva golfklubbar. En undangömd golfoas i ett dramatiskt och vackert landskap som tar andan ur en. Hotellet/klubben ligger i den lilla byn Doonbeg, från irländskans Dún Beag, litet fort. Doonbeg är ett litet område i West County Clare. Vissa kallar Doonbeg för Den långa byn efter sitt rykte att vara den längsta byn på Irland. Doonbeg ligger ungefär 1 mil från Kilkee och Kilrush, och 30 min från en av Irlands populäraste surfingstränder, Lahinch.

Golf på Irland - Boka hos flygstolen.se

I byn finns flera pubar, Madigan’s, Tubridy’s, Comerford’s, Morrisey’s och Igoe Inn, ett par butiker, postkontor, turistkontor och den gamla stenbron över Doonbeg River. Det är enkelt att köra bil hit från Shannon International Airports.

Redan 1892 fanns planer att skapa en golfbana här men planerna övergavs då man tyckte att Doonbeg låg för avsides. I nutid såg två amerikaner potentialen och skapade det som idag är Doonbeg Golf Club.

Golf på Irland - Boka hos flygstolen.se
Doonbeg Golf Club - Världens bästa golfklubb 2010 enligt IAGTO.

Området kring Doonbeg bjuder på mycket annat utöver golf. Under sommarmånaderna avlöser festivalerna varandra såsom Willie Keane Festival och Donbeg Jazz Festival men även massor av aktiviteter såsom ridning, surfing, segling, kayaking, cykling, windsurfing, orientering och bågskytte.

Golf på Irland - Boka hos flygstolen.se
Vackert dramatiskt landskap vid Doonbeg, Irland.

Är du sugen på golf, Irland eller kanske både och? Via knapparna nedan söker du enkelt din egen flygresa, hotell eller hyrbil.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Australien – Queensland

Delstaten Queensland har fått sitt namn från Drottning Victoria som var en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *