Golf – bästa resmål i Nordamerika

Turtle Point golfbana USA
Turtle Point golfbana – designad av Jack Nickolaus. Par 72.

Varje år delas det ut priser och utmärkelser från organisationen IAGTO – (The International Golf Travel Writers Association) till golfdestinationer i världen. Syftet med organisationen är att stödja golfturism och den glädje den för med sig till miljoner golfare över världen. Varje år utser man fina golfdestinationer i världsdelarna samt utser hederspristagare inom golfen. Hittills har nio golfare mottagit denna fina utmärkelse bl.a Arnold Palmer, Seve Ballesteros, Nick Faldo och vår egen Annika Sörenstam som enda kvinna.

Ocean Course by Pete Dyer
Ocean Course designad av Pete Dyer fick världens uppmärksamhet under Ryder Cup 1991.

Vi fortsätter att presentera några av årets pristagare i kategorin Golfdestination – Årets bästa golfdestination i Nordamerika vanns av Kiawah Island Golf Resort South Carolina. Kiawah Island är en ö utanför South Carolina’s kust i USA. Ön har fått sitt namn efter Kiawah indianerna. Här bor drygt 1200 människor. För att ta sig hit är det närmast att flyga till Charleston som ligger ca 5o km bort eller Savannah 185 km.

 

Oak Point golfbana i USA
Populära Oak Point designad av Clyde Johnston.

Här bjuds på en unik kombination av golfbanor i en spektakulärt vacker miljö nära historiska Charleston. Kiawah valdes även som bästa golfdestination av läsarna av Golf World i deras stora omröstning. Här har flera stora tävlingar hållits, både Ryder Cup och PGA Championships. De fem banorna i världsklass är designade av Pete Dye, Jack Nicklaus, Tom Fazio, Gary Player och Clyde Johnston.

Osprey Point Golfbana USA
Osprey Point designad av Tom Fazio ligger vid fyra sjöar, kärr och saltvattenslaguner.

Genom att använda öns naturliga landskap av mjuka sanddynor, saltvattenkärr och tysta skogar, har varje arkitekt skapat ett unikt uttryck för golfens varierande utmaningar och belöningar. På förmiddagarna spelar man enligt gammal tradition walking only, medan på eftermiddagen är det tillåtet med golfcarts.

Cougar Point, golf i USA
Cougar Point designad av Gary Player ligger vackert längs Kiawah River. Par 72.
En liten alligator har hittat en golfboll vid Turtle Point.
En liten alligator har hittat en golfboll vid Turtle Point.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Önskeresan – Asien

Nu har vi dragit igång Önskeresan – en kul och superenkel tävling...
Läs mer

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *