Golf – vinnande resmål i världen

Paradismiljö för golf på Grenadinerna.
Paradismiljö för golf på Grenadinerna.

Varje år delas det ut priser och utmärkelser från organisationen IAGTO – (The International Golf Travel Writers Association) till golfdestinationer i världen. Syftet med organisationen är att stödja golfturism och den glädje den för med sig till miljoner golfare över världen. Varje år utser man fina golfdestinationer i världsdelarna samt utser hederspristagare inom golfen. Hittills har nio golfare mottagit denna fina utmärkelse bl.a Arnold Palmer, Seve Ballesteros, Nick Faldo och vår egen Annika Sörenstam som enda kvinna.

Vacker utsikt från rummet ner till golfbanan nedanför.
Vacker utsikt från rummet ner till golfbanan nedanför.

Vi fortsätter att presentera några av årets pristagare i kategorin Golfdestination – Årets bästa golfdestination Rest of World blev Raffles Canouan, The Grenadines. Grenadinerna är en ögrupp som tillsammans med Grenada bildar staten St Vincent and the Grenadines som är medlem i det brittiska samfundet.

St Vincent och Grenadinerna, Karibien.
Vackra St Vincent och Grenadinerna, Karibien.

St Vinent och Grenadinerna består av huvudön Saint Vincent och den nordliga delen av ögruppen Grenadinerna med småöar. Landet är en del av en vulkanisk öbåge där kusterna har korallrev och vykortslika bländvita sandstränder. Klimatet är varmt och fuktigt tropiskt, vilket gör öarna vackert gröna och frodiga med gott om palmer och hibiskus.

St Vincent och Grenadinerna
Raffles Canouan – vald till bästa golfdestination i övriga världen 2010.

Exporten består huvudsakligen av jordbruksvaror, främst bananer men även kokosnötter och arrowrot, som brukar användas som stärkelse vid matlagning istället för mjöl. Med sina turkosa laguner och vackra natur kan man verkligen fly en hektisk vardag här. Förutom golf, dykning och andra vattensporter är öarna populära resmål för både bröllop och smekmånader. Många njuter av att resa hit med båt, egen eller med andras och upptäcka Karibiens charm där en gång pirater och upptäcksresande for fram.

Spela golf i ett varmt klimat på Grenadinerna.
Spela golf i ett varmt klimat – skönt för kropp och själ.

Huvudstaden Kingstown har en internationell flygplats, men man kan även ta sig hit via båt eller mindre flyg från närliggande platser såsom Antigua, Grenada, St Lucia och Martinique bara för att nämna några.

Golf på Grenadinerna - vald till bäst i övriga världen.
Golf på Grenadinerna – vald till bästa golfdestination i övriga världen.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Skagen, Danmark

Välkommen till vårt kära grannland Danmark och det underbara området Skagen. Skagen...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *