Annorlunda hotell – Ngong House

I närheten av Nairobis Nationalpark i Kenya, ligger Ngong House – ett fantastiskt hotell som drivs av belgaren Paul Verleysen. Han flyttade till Afrika 1970. Efter att ha arbetat som diplomat i Kongo, Elfenbenskusten och slutligen Kenya, lämnade Paul sin tjänst, köpte en jägares hem och startade Ngong House. Här i Langata bodde även författarinnan Karen Blixen på sin kaffefarm. Här finns idag ett museum där det känns som att resa tillbaka i tiden till “Mitt Afrika”.

Ngong House Nairobi Kenya

Från hotellet är det nära till giraffcentret där man arbetar för att bevara den utrotningshotade Rothschild giraffen. Här finns även “barnhem” för elefant- och noshörningsungar dit man är välkommen på besök. Vi har tidigare berättat en del om Kenya i Flygstolens hjärta då vi är med och sponsrar projekt som drivs för att hjälpa utsatta kvinnor och barn. Om du vill veta mer om Kenya, följ länken ovan där Jarle berättar mer om hjälpprojekt och Kenya.

Liksom de föregående udda hotell vi skrivit om kan du inte boka detta via oss, utan via hotellets egen sida. Vi vill ändå dela med oss och kanske inspirera dig. Tänk så mycket det finns att se i världen!

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya
Bo i eget trädhus – ett alternativ på Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Ngong House Nairobi Kenya

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Sydafrika – Kapstaden del 2

Igår började vi berätta lite om Kapstaden, en spännande och otroligt vacker...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *