Twin cities – Minneapolis

Minneapolis siluett.  Foto: Flygstolen
Minneapolis siluett med moderna skyskrapor. Foto: Privat

Minneapolis är en mycket nyare stad än Saint Paul, det gamla har rivits och nya byggnader och skyskrapor har byggts upp. Här är det mer businesskänsla med människor som är ”dressed for success”. Staden som är största staden i delstaten Minnesota med drygt 400 000 invånare, har ett stort utbud av butiker, restauranger och nattklubbar. The Symbol, tidigare känd som artisten Prince, öppnade nattklubben i Minneapolis för en del år sedan som heter First Avenue.

Inne i Minneapolis. Foto: Privat
Inne i Minneapolis. Foto: Privat
Fint och stort konstverk i parken. Foto: Privat
Fint och stort konstverk i parken. Foto: Privat
Hjulångare på Mississippi. Foto: Flygstolen.se
Härligt att åka hjulångare längs Mississippi. Foto: Privat

Vill man se Minneapolis lite från andra sidan så kan man åka hjulångare längs Mississippifloden. Turen tar ca 1 ½ timme och kostar 17,50 USD (sept 2010). När det gäller kultur kan jag rekommendera ett besök på Science Museum of Minnesota. När vi var där var Dödahavsrullarna utställda. I februari 2011 börjar utställningen Tutankamon och Faraonerna. Här finns även ett spännande utbud för barn samt en IMAX teater.

Science Museum of Minnesota. Foto: Flygstolen.se
Science Museum of Minnesota. Foto: Privat
Sabina och Linda från flygstolen.se i Minneapolis. Foto: Privat
Sabina och jag utanför museet i Minneapolis. Foto: Privat
Mill City till höger - ett spännande museum i Minneapolis. Foto: Flygstolen.se
Mill City till höger - ett spännande museum i Minneapolis med utsikt över Mississippi. Foto: Privat

Mill City är ett annat intressant museum som visar hur Minneapolis framgångsrikt producerade vetemjöl. Det här är ett interaktivt museum med mycket på gång, bl.a. får man själv baka och äta en massa gott. Det ordnas konserter i den gamla delen av fabriken som delvis har brunnit ner. Gamla hus runt omkring har gjorts om till fina lägenheter med utsikt över Mississippifloden.

Intressant museum - Mill City - Foto: Flygstolen.se
Intressant museum - Mill City - Dags för oss besökare att baka! Foto: Privat

Shopping kan man naturligtvis också göra i Minneapolis tex vid Nicollet Mall som erbjuder massor av affärer som Macy´s och Target. Som svensk så var det väldigt roligt att besöka American Swedish Institute – Ett historiskt hus i Minneapolis byggt av svenske Swan J Turnblad som kom till USA som 8-åring. Han gjorde en förmögenhet på tidningsverksamhet. När hans fru gick bort, flyttade han ut och ville att deras hus skulle visa svensk tradition och kultur för allmänheten. Här finns även en svensk kaffestuga där man kan fikar på svenskt vis med äpplekaka och småkakor. Avslutningsvis vill jag verkligen rekommendera både Icelandair och Minneapolis/Saint Paul som destination. Jag önskar att vi hade haft lite längre tid och att mina två små pojkar varit med, eftersom här var det verkligen familjevänligt och trevligt att vistas!

Swedish American Institue - tänk att det tidigare var en privatbostad!
Pampiga American Swedish Institue - tänk att det tidigare var en privatbostad! Foto: Privat
Skrivet av
Mer från Linda

Virgin Atlantic – UpperClass

På min hemresa med Virgin Atlantic fick jag förmånen att testa Upperclass, Virgins...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *