Antigua och Barbuda

Som ett vykort, Church Valley Beach, Antigua.
Som ett vykort, Church Valley Beach, Antigua.

Antigua och Barbuda är en östat i Västindien. De ingår i ögruppen Små Antillerna i den östra delen av Karibiska Havet.

Antigua är den större ön av de två. Här erbjuds allt för en fulländad solsemester såsom god mat, fantastiska stränder och trevliga människor. Ön har 365 stränder så det finns en hel del att välja på. Alla på ön pratar engelska så det är inga problem att göra sig förstådd.

Inhemsk lager - Wadadli - Antigua. Boka hos Flygstolen.se
Inhemsk lager – Wadadli – Antigua.

St. John är den största staden på Antigua. Här finns gott om butiker, barer, restauranger och folkliv. På barerna erbjuds man bl.a. den lokala ölen Wadadli. När man går på restaurang eller åker taxi är det sedvanligt att ge 10-15% dricks.

Utsikt över English Harbour från Shilrey Hights, Antigua.
Utsikt över English Harbour från Shirley Hights, Antigua.

Utöver sol och bad, finns det en hel del att upptäcka på ön. Shirley Heights utgör en fin dagsutflykt. Det är en utsiktsplats ovanför English Harbour. Du kommer dit genom att vandra upp för berget genom tropisk skog. På söndagar arrangeras här barbeque och härlig live musik.

Gott om fantastiskt fina båtar i English harbour, Antigua.
Gott om fantastiskt fina båtar i English Harbour, Antigua.

I English Harbour kan man promenera och titta på otroligt fina båtar eller besöka Nelsons Dockyard, en gammal militärbas från engelska flottan. Området byggdes kring 1700-talet och är en populär samlingsplats värd att besöka.

Att hyra bil är ett bra sätt att ta sig runt på, tänk bara på att det är vänstertrafik som gäller här! Om du inte vill köra själv, finns naturligtvis taxi, som även kan visa dig runt så att man kan stanna på flera stränder eller städer. Church Valley Beach är en helt underbar strand där man tom. kan få vara helt själv. Färgen på vattnet är nästan overkligt färggrann, bilder gör det inte riktigt rättvisa.

Klimatet på öarna är tropiskt, temperaturen varierar väldigt lite under året. Medeltemperaturen ligger runt 27 grader, under jul – okt kan det förekomma orkaner, vi rekommendera därför inte att åka dit under den perioden.

Populära Antigua Sailing Week.
Populära Antigua Sailing Week.

Varje år i april arrangeras Antigua Sailing Week, ett mecka för alla seglingsentusiaster med 5 dagars segling. Nästa år arrangeras det mellan 23-29/4.

Annat praktiskt att känna till är att både 110 volts och 220 volts kontakter fungerar här. Adapter brukar finnas att låna på hotellen. Tidsskillnaden är -5 tim på vinter och -6 tim på sommaren. När du lämnar landet måste man betala en skatt på ca 20 USD ca 150 sek på flygplatsen.

Fregattfågeln - en av de skickligaste fåglarna att flyga.
Fregattfågeln – en av de skickligaste fåglarna att flyga.

Systerön Barbuda är en lugn och oexploaterad ö. Du når den via båt eller flyg från Antigua. Barbuda har ca 1500 invånare och är känd för Västindiens största fregattfågelkoloni. Fregattfågeln ingår i familjen Pelikanfåglar. De är oerhört skickliga flygare i klass med falken och livnär sig mest på fisk. På ön finns endast ett fåtal hotell, de flesta väldigt exklusiva. Det finns knappt några bilar på ön.

Ännu en sagolikt fin strand på ön Barbuda.
Ännu en sagolikt fin strand på ön Barbuda.

Flyg till Antigua

Flygbolag som flyger hit är exemplevis British Airways och Virgin Atlantic Airways. Båda mellanlandar i London med byte av flygplats. Man får då oftast ta en hotellnatt på utresan eftersom tiden inte räcker till för att nå ett plan samma dag. På hemresa går det däremot oftast hela vägen hem till Sverige.

Prisexempel endast flyg, från 6235 till 9000 sek beroende på säsong.

Prisexempel hotell 10 dagar ca 7000 sek men detta varierar också beroende på hotell och säsong.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Underbart landskap i Milford Sound

Milford Sound ligger i södra delarna av Nya Zeelands sydö. Vägen dit...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *