Undervattensgalleri – Mexiko

Cancun - en av Mexikos bästa stränder

Välkommen till otroligt vackra och barnvänliga Mexiko. Här semestrar både familjer, ungdomar och par. Massor av vattenaktiviteter, restauranger och långa vita stränder. Om man dessutom vill uppleva något utöver det vanliga, kan man kombinera sin semester med att besöka ett galleri – under vattnet!

På nio meters djup utanför Cancún i Mexiko, i Isla Mujeres nationalpark öppnade tidigare i år The Underwater Art Museum. Hit lockas besökare för att minska trycket på de naturliga rev som finns i området. Det är den engelske skulptören Jason deCaires Taylor som ligger bakom galleriet. Han tillbringade många år av sin barndom i Malaysia där år av dykning fick hans kärlek och intresse för havet att växa. Idag arbetar han aktivt för att bevara korallreven. Genom sina skulpturer som är gjorda i miljövänliga material med syftet att förbättra och stimulera ekosystemet i regionen, skapar han intresse och uppmärksamhet för våra hav och rev. Hans skulpturer finns sedan tidigare i ett undervattensgalleri utanför Grenada i Västindien.

Vem hade inte velat dyka här? Vilka foton att ha med sig hem!

Cancún är ett härligt resmål som ligger längs Mexikos kust. Vi har tidigare skrivit om och visat bilder från Cancún här.

Underwater art gallery Cancun Mexico

Underwater art gallery Cancun Mexico

Underwater art gallery Cancun Mexico

Underwater art gallery Cancun Mexico

Underwater art gallery Cancun Mexico

Några tips på paketresor för både familj och par till Cancun, samtliga prisexempel är från Stockholm men vi hjälper dig gärna att ta fram andra:

Boka paketresa till Mexiko med flygstolen.se

Beach Paradise Hotetur ****
Hotellet ligger på stranden i hjärtat av hotellområdet i Cancun, och ca 16 km från Cancuns centrum. De 170 rummen har badrum, luftkonditionering, satellit-TV, telefon hårtork och safe (extra avgift). Rum med 2 sängar kan användas av 4 personer, alla använder då de 2 befintliga sängarna. Allt-inklsuveprogrammet innehåller bufféfrukost, lunch och middag samt snacks, lokala drycker (vin, öl, läsk och alkoholhaltiga drinkar till midnatt). Dessutom ingår aktiviteter och underhållning, pool, tennisbana, gym, barnklubb, introduktionslektion i dykning och motorfria vattensporter. Aktiviteter som kostar extra är motoriserade vattensporter, massage, utflykter, hyra bil, barnpassning, internet, valutaväxling. Galamiddag på julafton 24/12 och nyåsafton 31/12 är inkluderade i priset.

Boka family
2 vuxna, 2 barn (2-11 år) all inclusive, 10 nätter, flyg från Stockholm, 2-13 jan med Delta Airlines Pris 42 794:-

Boka couple
2 vuxna, del i dubbelrum, all inclusive, 10 nätter, flyg från Stockholm 2-13 jan med Delta Airlines Pris 11 870:-/person

Boka paketresa till Mexiko med flygstolen.se

Park Royal Cancun ****
Park Royal Hotel Cancun ligger vid stranden nära La Islas shoppingcentrum. På hotellet finns bemannad reception, restaurang, bar, pooler, gym, bastu, ångbastu, Spa, butik, mötes/konferensfaciliteter, center för affärsresenärer, internetuppkoppling, hiss, biluthyrning, tvättservice, resebyrå och barnvakt. Rummen har luftkonditionering, badrum/dusch, kabel/satellit-TV, telefon samt safe (extra avgift).

 

Boka family
2 vuxna, 2 barn (2-11 år) all inclusive, 10 nätter, flyg från Stockholm, 2-13 jan med Delta Airlines Pris 55,158:-

Boka couple
2 vuxna, del i dubbelrum, all inclusive, 10 nätter, flyg från Stockholm 2-13 jan med Delta Airlines Pris 14 326:-/person

Boka paketresa till Mexiko med flygstolen.se

Iberostar Cozumel *****
Resorten har reception med loungebar, flera bra restauranger, snackbar vid poolen, sportbar och nattklubb. Det finns en specialdesignad pool, inklusive barnpool, terrass med solstolar, parasoller och strandhanddukar samt lekplats för barn. Iberostar Cozumel har 360 rum med dusch, luftkonditionering, takfläkt, hårtork, telefon, satellit-TV, safe (extra avgift) och minibar. Alla rum har terrass med hammock.

Boka couple
2 vuxna, del i dubbelrum, all inclusive, 10 nätter, flyg från Stockholm 2-13 jan med Delta Airlines Pris 16 962:-/person

Boka flyg och hotell till Mexiko hos flygstolen.se

 

Presidente Intercontinental Cozumel Resort and Spa *****
Presidente Intercontinental Cozumel Resort och Spa ligger på en lång vit egen sandstrand på ön Cozumel. Byggnaden omges av Karibiska havets turkosblå vatten, ca 9 km från Cozumels internationella flygplats. Hotellet har 24h reception, mötesrum, 24h center för affärsresenärer, 24h rumservice, 24h tvättservice, portierservice, barer, restauranger, pool, putting green och scuba certificate center (extra avgift). Det finns barnklubb, 24h fitnesscenter, tennisbanor, volleyboll, basketbollbanor, bordtennis, Spa/massage och presentbutik. Rummen är utrustade med luftkonditionering, badrum, hårtork, satellit-TV, klockradio med väckning, telefon, safe, minibar, kaffekokare, fri trådlös internetuppkoppling samt balkong eller terrass.

Boka couple
2 vuxna, del i dubbelrum, all inclusive, 10 nätter, flyg från Stockholm 2-13 jan med Delta Airlines Pris 17 842:-/person

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Hagia Sofia i Istanbul

Jag tycker om det orientaliska, även om man är uppväxt med John...
Läs mer

2 Comments

  • Åhhh, vilken dröm att få resa till Mexicos kust och uppleva det där! Det är dit jag vill åka med min pojkvän! Har önskat det på Önskeresan! :)

  • Efter alla helger och måsten, så skulle det vara superskönt att få ta igen sig på ett sånt härligt ställe! Vill ta med min underbara fru till Mexiko- ett paradis! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *