Australien – Safari del 2

Fortsättning från gårdagen – Outback Safari i Australien

Efter en lång dag var vi tillbaka på vår camping. Vi gjorde ordning för att lägga oss och njuta av den fantastiska stjärnhimmelen som visade sig. Jag har aldrig sätt något liknande, det var stjärnor precis överallt. Efter det gjorde vi ett stopp på ett museum om aboriginerna (Australiens ursprungsbefolkning) och deras kultur. Idag finns det cirka 386 000 australiensiska aboriginer vilket är endast 2% av alla medborgare i Australien. Uluru har varit en viktig plats för infödda urinvånarna i många generationer. När man besöker Uluru-Kata Tjuta National Park är det viktigt att respektera aboriginernas kultur och regler. Det sker ett flertal ceremonier vid Uluru. När vi var där var det ceremonier och vissa delar var avstängda för oss turister. På grund av olika ritualer är olika områden förbjudna att fotografera. Idag är Uluru med på Unesco’s världsarvslista.

Res till Australien - hitta bästa pris hos flygstolen.se
Aboriginmuseum. Foto: Privat

Fem timmar senare var vi framme i närheten av Kings Canyon, en bergskedja som vi morgonen därpå skulle ta oss an att bestiga. Campingen var riktigt mysig. Här fick vi verkligen uppleva vildmarkslivet när dingosar (australiensiska vildhundar) kom nära och ville utforska vilka vi var. Ännu en kväll då vi somnade till en stjärnhimmel som inte går att beskriva, utan måste upplevas.

Res till Australien - hitta bästa pris hos flygstolen.se
Vår camping i närheten av Kings Canyon. Foto: Privat

Dag tre, sista dagen var det uppstigning vid fyratiden igen. Vi packade ihop och åkte iväg till Kings Canyon. Här skulle vi bestiga bergskedjan på cirka 7 km som var beräknat att ta ungefär 3 timmar i över 40°C värme. En utmaning vill jag lova! För att ta sig upp på bergskedjan var vi tvungna att bestiga en väldigt brant sluttning som konstigt nog hette Heart Attack Hill. Det tog oss ca 30 minuter att ta oss upp. Vilken fantastisk utsikt man möttes av. Mitt i denna bergskedja fanns ett vattenhål Garden of Eden,där vi tog oss ett välförtjänt svalkande dopp. Fick en känsla av att man var i en sagovärld.

Res till Australien - hitta bästa pris hos flygstolen.se
Heart Attack Hill. Foto: Privat
Res till Australien - hitta bästa pris hos flygstolen.se
Garden of Eden. Foto: Privat
Res till Australien - hitta bästa pris hos flygstolen.se
Kings Canyon. Foto: Privat

Detta är en oförglömlig resa som bjöd på många upplevelser. Vi var nog inte riktigt beredda på att det skulle vara så tufft som det var speciellt med tanke på hur varmt det var, så glöm inte att dricka mycket vatten. Ett tips kan vara att åka dit när temperaturen är lite lägre. Men absolut ett måste att besöka. Lättast att ta sig  hit är med flyg från Sydney, Adelaide eller Melbourne.

Res till Australien - Bästa pris hos Flygstolen.se
Uppe på toppen av Kings Canyon. Foto: Privat
Res till Australien - Bästa pris hos Flygstolen.se
Uppe på Kings Canyon. Foto: Privat
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Trädhus med utsikt över Karibiska havet

Inne i djungeln som kallas Manzanillo ligger Gandoca Wildlife Refuge i Costa Rica. På toppen...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *