Sydney Australien del 2

Darling Harbour, Sydney - Australien
Darling Harbour, Sydney - Australien.

Darling Harbour var förr ett av Sydneys största industriområden. Idag är det ett mysigt promenadstråk med parker, shoppingcentrum, museer och restauranger.
Det finns massor av saker att hitta på själv eller med familjen. Allt från ett besök på Sydney Aquarium, Star City Casino eller ett besök på Sydney Wildlife World. För den som vill shoppa finns allt under ett tak i Harbourside Shopping Center som består av två våningar. Det är väldigt lätt att ta sig hit, du tar antingen tåg, buss, mono-rail, taxibåt eller färja.

Bondi Beach, Sydney Australien.
Bondi Beach, Sydney Australien.

Bondi Beach är en av världens mest kända och populära stränder. Det är en strand som är 800 meter lång. Stranden erbjuder fint vatten med stora vågor som lockar till sig otroligt många surfare och solbadare. Runt om Bondi finns ett stort utbud av butiker, caféer, restauranger och ett brett nöjesliv. För att ta sig hit kan man ta tunnelbanan från centrala Sydney som tar cirka 15 minuter eller hoppa på någon av bussarna som tar cirka 30 minuter.

Emma på Bondi Beach, Sydney, Australien.
Jag på Bondi Beach, Sydney, Australien. Foto: Privat

Blue Mountain Nationalpark är ett bergsområde som ligger 20 mil väster om Sydney. Här finns jättefina vandringsleder för den som vill utforska området. Lättast att ta sig hit är med turistbuss eller med hyrbil. Glöm inte bort att man har vänstertrafik i landet. Blue Mountains är känt för sin vackra natur men även för  ”de tre systrarna” som är tre gigantiska bergstoppar. För att få en nära titt kan man åka en linbana som är 300 meter över marken. Blue Mountains har fått sitt namn genom att växterna producerar en gas som gör att det blir ett blått skimmer mellan bergen.

Tänkte återkomma i veckan med att berätta om när jag var på det Stora Barriärrevet, spännande plats! Trevlig söndag!
// Emma

Blue Mountains utanför Sydney, Australien.
Blue Mountains utanför Sydney, Australien. Foto: Privat

Prisexempel på flyg till Sydney med Qantas Airways ligger från 10 128 kr och uppåt beroende på säsong. Fler prisexempel finns här.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Annorlunda hotell – Ngong House

I närheten av Nairobis Nationalpark i Kenya, ligger Ngong House – ett...
Läs mer

1 Comment

  • Vilken fin beskrivning av Australiens finaste stad. Så kul att läsa om de ställena runt Sydney där vi själva har varit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *