Schweiz – Genève

Schweiz - Geneve - bra priser hos flygstolen.se

Underbart vackra Genève i sydvästra Schweiz. Landets näst största stad med drygt 200 000 invånare. När du ankommer till flygplatsen Cointrin, ger den dig ett unikt val eftersom en utgång leder till Schweiz och en annan till Frankrike med fransk pass- och tullkontroll. I Genève är huvudspråket franska.

Många förknippar Schweiz med klockor och kanske med Genèvekonventionen, här grundades även Röda Korset av Henri Dunant. Många organisationer har sitt säten här tex. WHO och FN med sitt Europakontor. Eftersom så många internationella organisationer håller till här finns det gott om hotell. Detta har även medfört en speciell möjlighet till boende, kitchenette, dvs ett rum med ett minikök som man städar själv. Praktiskt och mer prisvärt om man tänker sig stanna lite längre.

Jet d'Eau i Geneve Schweiz - res med flygstolen.se
Det kända landmärket Jet d'Eau i Geneve, Schweiz.

Med så många långväga och frekventa gäster bjuder naturligtvis staden på många restauranger, mässor, casino och nattliv. På rue de Mont-Blanc 26,  ligger den världsberömda restaurangen Café de Paris vars enda varmrätt Entrecôte de Cafe de Paris alltid finns på matsedeln.

Ute i Genèvesjön står en enorm fontän, Jet d’Eau, som under sommaren skickar upp sötvattnet från sjön hundra meter upp i luften. Det är en av de största fontänerna i världen och ett känt landmärke för staden. Runt om Genève ligger flera berg, i nordväst de franska Jurabergen och i sydost Mont Salève som är ett kärt utflyktsmål för Genèveborna. Det ligger en restaurang på toppen dit man kan ta sig antingen genom att gå till fots längs branta stigar, åka bil längs slingrande vägar eller med téléphérique, linbanan. Här tränar många dessutom bergsklättring, cykling eller drakflyger i vindarna. Klimatet bjuder på stora skillnader, samtidigt som vårblommorna slår ut kan man se gott om människor i staden med skidor på axeln på väg upp till berget.

Linbanan upp till Mont Saleve - Geneve
Linbanan upp till Mont Salève - Genève.

För dig som är intresserad av skidåkning i Alperna är Genève’s Cointrin en av de bäst placerade flygplatserna. Härifrån tar du dig lätt till de bästa skidorterna i Schweiz, Frankrike och Italien. Från flygplatsen erbjuder flera transferbolag transport till skidorterna eller så kan du enkelt boka en hyrbil i förväg som väntar. Kolla med det flygbolag du ska resa med vilka bagageregler som gäller för skidor/snowboard. Tips! Lufthansa tar inget extra betalt för skidutrustning inom Europa. Några exempel på skidorter och avstånd från Genève finner du här nedan:

Skidåkning i Verbier, Schweiz. Boka resa hos flygstolen.se
Skidåkning i Verbier, Schweiz.

Schweiz:

Morgins 57 km
Champery 59 km
Torgon 59 km
Val-d’Illiez-Les Crosses-Champoussin 60 km
Nendaz 92 km
Gstaad 94 km
Anzere 99 km
Verbier 88 km

La Tania, omtyckt skidort i Frankrike - res med flygstolen.se
La Tania, omtyckt skidort i Frankrike.

Frankrike:

Les Contamines 36 km
Courchevel
100 km
Chamonix 68 km
St Jean d’Aulps 42 km
Flaine 52 km
Samoëns 51 km
La Tania 97 km

Italien:
Courmayeur 83 km
La Thuile 87 km

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flygstolens nästa steg

Vi har mycket på gång på Flygstolen i år. Många goda idéer...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *