Australien – Stora Barriärrevet

Ett av Australiens populäraste turistmål är Stora Barriärrevet. Om du har planer på att åka hit måste du prova på att dyka, annars begår du ett stort misstag! Det är dock väldigt viktigt att du ser till att åka till rätt ställe. Det sägs att ju längre du beger dig från land, desto bättre och vackrare blir det. Det kan ta mellan 2-4 timmar med båt innan man når ut till reven. Att utgå från Cairns när man ska ut till stora barriärrevet är att rekommendera, för här kryper reven relativt nära land. Så ta nu chansen och dyk i världens bästa dykvatten!

Stora Barriärrevet i Australien - boka resa med flygstolen.se
Stora Barriärrevet i Australien.
Fisk vid Stora Barriärrevet - Boka resa med flygstolen.se
Vackra fiskar vid Stora Barriärrevet.

Stora Barriärrevet är världens största korallrev. Det består av mer än 2900 rev och 900 öar. Revet sträcker sig 200 mil längst hela Australiens nordöstra kust. Här finns 1500 olika sorters fiskar, 25 olika sorters hajar, 6 olika sorters havssköldpaddor, 350 sjöborrar och 350 olika koraller.

Havssköldpaddor vid Stora Barriärrevet - res med flygstolen.se
Havssköldpaddor vid Stora Barriärrevet.

Från hamnen i Cairns, Port Douglas eller Cape Tribulation går det dagsutflykter för turister som vill prova på att dyka och snorkla. På dessa behöver du inte ha något dykcertifikat. Här får du dyka tillsammans med en dykinstruktör. På de andra båtarna som tar mindre grupper och som är ute mellan en till flera dagar måste man vara certifierad för att få följa med. Det erbjuds ofta lunchbufféer på dessa turer. På båtarna finns det kunnig personal som är där för att hjälpa dig, lära dig, öva upp din snorkel-dyk teknik och berätta allt du inte visste om barriärrevet. Med allt detta inkluderat är det svårt att tacka nej till att besöka reven.

Spännande dykning vid Stora Barriärrevet utanför Australien.
Spännande dykning vid Stora Barriärrevet utanför Australien.

Prisexempel:
Heldagstur med båt och två dyk till barriärrevet, pris cirka 800 kr. Tre dagars båttur i barriärrevet kostar cirka 2 500 kr. Att rekommendera för dig som redan har dykcertifikat. Snorkling kan du hitta från 400 kr för en dagstur.

På lördag berättar jag om hur det var när jag dök vid Stora Barriärrevet. Trevlig torsdag!

// Emma

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flygstolen på äventyr

I eftermiddag reser vi flygstolare bort över helgen för att utbildas, inspireras...
Läs mer

1 Comment

  • Oh så intressant o spännande dt är att läsa din blogg! känns som ja upplever det pånytt:) bra jobbat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *