Australien – Stora Barriärrevet – mitt äventyr

I mitten av november en tidig morgon var det äntligen dags för mig och Ebba att ge oss ut på en heldag med äventyr i Stora Barriärrevet. Vi utgick ifrån Cairns och hade valt ett gammalt skepp som kändes lite mer personligt och som tog en liten grupp av människor. Vi var sammanlagt nio turister och två guider/personal ombord.

Båten från Cairns som skulle ta oss ut till det Stora Barriärrevet.
Båten från Cairns som skulle ta oss ut till det Stora Barriärrevet. Foto: Privat

På väg ut till stora barriärrevet berättade guiden en massa saker om allt som hade med barriärrevet att göra. Efter två timmar i ett underbart väder med berättelser och information hade vi äntligen kommit till vårt första stopp. Här var det tid för oss att göra vårt första dyk i Australien. Vi drog snabbt på oss vår dykarutrustning och hoppade ner i vattnet. Eftersom det var första gången för oss båda blev det lite träning med olika tecken och andningsövningar. Det är inte helt självklart att andas under vattnet. Men efter några minuter simma vi iväg i det 25 gradiga vattnet ner mot botten och började utforska havet. Helt fantastiskt! Vi stanna nere i cirka 40 minuter och bara njöt.

Annorlunda livsformer vid Stora Barriärrevet.
Livsformer vid Stora Barriärrevet.

Därefter bjöds det på en god lunchbuffé uppe på däck. Vi fortsatte längre ut mot nästa stopp. Under tiden var det bara att sitta i solen och njuta av livet. Efter cirka en timmes tid kom vi fram till en liten liten sand ö som fanns i mitten av havet så långt ut. Men båten kunde inte ta sig så nära så det var bara att hoppa i vattnet och börja simma, för de som ville. Eftersom jag är lite hajrädd var jag lite tveksam, det var en bit att simma. Men jag och Ebba bestämde oss för att ta på snorkel och hoppade i vattnet och började simma. Det var väldigt vackert. Väl framme vid den lilla ön tog vi en paus för att ladda om för att snorkla tillbaka till båten. Vi såg både färgglada fiskar och sjöstjärnor. Men till vår besvikelse såg vi aldrig någon sköldpadda.

Jag och Ebba snorklar. Stora Barriärrevet - Australien.
Jag och Ebba snorklar till sandön mitt ute i havet. Foto: Privat
Små sandöar mitt i havet.
Små sandöar mitt i havet.

På vägen tillbaka avslutades färden med vin och tilltugg medan vi sakta seglade hemåt. En underbar dag med kanonväder och många nya minnen. Vi la oss ner på båten och bara njöt och gungade med i vågornas takt. Vi kom fram till att det är såhär livet alltid ska va=)

Solnedgång över Stora Barriärrevet.
Solnedgång över Stora Barriärrevet.

Har ni frågor så bara skriv! Så hoppas jag att jag kan hjälpa er att svara på era frågor. Trevlig dag på er alla!
//Emma

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Drömmen om Italien – Milano

Milano är med sina 1,4 miljoner invånare, Italiens nästa största stad. En...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *