Schweiz – finanser och nöjen i Zürich

Zürich - största staden i Schweiz.
Zürich – största staden i Schweiz.

Zürich – största staden i Schweiz med nästan 400 000 invånare är ett av världens ledande finansiella centrum. Här finns många finansinstitut och bankgiganter. Skatterna är låga, vilket attraherar många internationella företag att förlägga sina huvudkontor här.

Staden erbjuder ett imponerande antal museer, gallerier och stora teaterscener. Kunsthaus Zürich är en av de mest betydande konstmuseerna i Europa med konst från medeltiden fram till moderna verk med en tonvikt på konstnärer från Schweiz. Här hänger konst från bl.a Edvard Munch och Alberto Giacimetti.

Kyrkan Fraumünster i Zürich - känd för sina fönster av konstnären Marc Chagall.
Kyrkan Fraumünster i Zürich – känd för sina fönster av konstnären Marc Chagall.

Något för kameran och själen kan vara den imponerande kyrkan Grossmünster eller Fraumünster som är berömd för sina vackra kyrkfönster av konstnären Marc Chagall.

Kyrkfönster av konstnären Marc Chagall.
Kyrkfönster av konstnären Marc Chagall.
Nästan svårt att tro att de här klassiska möblerna formgavs redan på 1920-talet.
Nästan svårt att tro att de här klassiska möblerna formgavs redan på 1920-talet. Le Corbusier.

Ett besök på The Centre Le Corbusier rekommenderas, det tillägnas den schweziske arkitekten, designern och konstnären Charlies- Èdouard Jeanneret som kallades Le Corbusier. Operahuset i staden hör till ett av Europas förnämsta. Här höll tonsättaren och dirigenten Richard Wagner till under 1800-talet.

Flera vackra parker lockar både turister och storstadsbor. Den zoologiska trädgården har mer än 2500 djur bland annat flera otroligt fina arter av leopard. Den botaniska trädgården visar mer än tre miljoner växter, många sällsynta från delar av Afrika.

Hotel Utokul uppe på Üetliberg. Härlig utsikt!
Hotel Utokul uppe på Üetliberg. Härlig utsikt!

Berget Üetlieberg ligger på den schweziska platån, 873 m över havet erbjuds en fantastik panoramavy av staden och Zürichsjön. Hit tar du dig enkelt med tåg från stan.

Niederdorf - den mysiga gamla stan i Zürich.
Niederdorf – den mysiga gamla stan i Zürich.

Nattlivet är brett och bjuder bl.a. på den världsberömda Street Parade som firas varje år i augusti. I Niederdorf – den gamla delen av staden, finns massor av barer, restauranger, lounger, hotell och klubbar. Här erbjuds även gott om butiker med allt för den som vill skaffa sig det senaste inom mode och accessoarer. Om du sportintresserad kanske en fotbollsmatch lockar? Här finns två lag som spelar i högsta ligan, Grasshoppers och FC Zürich. Ishockey är en annan sport som är väldigt populär i Schweiz. Zürich representeras av ZSC Lions.

Som en sagoby i det snöklädda landskapet - Engelberg.
Som en sagoby i det snöklädda landskapet – Engelberg.

För dig som vill åka skidor eller snowboard ligger Zürich International Airport bra till. Här finns ett otal skidorter på behagligt avstånd. Det finns flera transferbolag på flygplatsen som erbjuder transport till skidorterna eller boka en hyrbil innan resan. Tips! Lufthansa tar inget extra betalt för skidutrustning inom Europa. Några exempel på skidorter och avstånd från flygplatsen nedan:

Schweiz:
Engelberg 72 km
Saas-Fee 157 km
Davos 121 km
Flumserberg 70 km
Grindelwald 101 km
Gstaad 146 km
St Moritz 145 km
Crans Montana 152 km

Österrike:
St Anton 134 km
Ischgl 141 km
St Christoph 131 km
Lech 123 km
Montafon 106 km

Italien:
Livigno 158 km
Chiesa 165 km

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Beach 2010 – Ralf visar vägen

Är du sugen på att se Ralfs nya video? Klicka här. Trevlig...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *