Milano – nära till vintersport

Jul i Milano.
Jul i Milano.

Vi har tidigare skrivit om Milano, fotboll och shopping. Idag tänkte vi istället berätta lite för dig som är intresserad av att resa till Milano, för att komma till berg, snö och vintersport! Visst vore det en härlig kombination att upptäcka Milano i några dagar för att därefter lämna storstaden bakom sig och bege sig upp i de italienska alperna för lite frisk luft, fantastiska vyer och en massa kul aktiviteter!

Chandelier i Milano - en av världens bästa barer.
Chandelier i Milano - en av världens bästa barer.

I Milano kan du besöka en av världens bästa barer, Chandelier som ligger på Via Giuseppe Broggi 17 . En härlig blandning av en Fellinifilm, ett Louis XV palats och Moulin Rouge med sina röda mattor, barockinfluenser och glittrande kandelabrar. Mer om Milano hittar du här i ett tidigare inlägg.

När du fått nog av shopping, kultur och stadsliv är det inte långt till natur och helt andra upplevelser. Flygplatsen Malapensa ligger norr om Milano nära den schweiziska gränsen. Här har du nära till många skidorter både i Schweiz och Italien.

Macugnaga i området MonteRosa i de italienska alperna.
Macugnaga i området MonteRosa i de italienska alperna.

I italienska regionen Aosta ligger skidområdet Monterosa Ski som omfattar byarna ChampolucGressoney och Alagna. Större delen ligger på sydliga sluttningar så du lär komma hem solbränd. Området erbjuder mer än 180 km pister med varierande och spännande skidåkning. Det här området sägs ligga på första plats på skidåkares önskelista världen över. För offpiståkare är tillgången på lössnö obegränsad. Fallhöjden ligger på 2300 m!

Monterosa Ski i de italienska alperna.
Dags att åka ner! Monterosa Ski i de italienska alperna.

Du äter gott från det italienska köket och på kvällarna erbjuds både afterski och en del nattklubbar.

För att ta sig till din slutdestination finns både transferbolag och hyrbilar. Tänk på att kolla att flygbolaget tar med skidutrustning och till vilken kostnad. Lufthansa tar inget extra betalt inom Europa. Nedan nämner vi några skidorter och deras avstånd till flygplatsen:

Italien:
Alagna Valsesia 66 km
Macugnaga 70 km
Gressoney 74 km
Madesimo 102 km
Brusson 79 km
Pila 110 km
Antagnod 83 km

Skidliftar i Gressoney - de italienska alperna.
Skidliftar i Gressoney - de italienska alperna.
Schweiz:
Verbier 127 km
Thyon les Collons 121 km
Andermatt 112 km
Saas-Fee 81 km
St. Moritz 129 km
Crans Montana 122 km
Evolène 109 km

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Socotra

Åh vilken vacker plats! Så här på en måndagsmorgon tänkte jag glädja...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *