Låg dollar – lägre priser

Jul i New York - Rockefeller Center - res med flygstolen.se
Mysig jul i New York – Rockefeller Center.

Dollarn är låg – vad innebär det för dig som vill resa? Dollarkursen påverkar ditt resande även om du inte tänkt att åka till USA. Detta eftersom de flesta flygkostnader är dollarberoende när det kommer till tex. bränsle, reservdelar och leasing som sedvanligt betalas just i dollar. Med andra ord påverkas priset på sikt även om du bara flyger inrikes i Sverige.

Marshallöarna
Paradislika Marshallöarna – en republik i Mikronesien i Stilla Havet som består av 31 atoller och 1 152 öar.

Det finns flera länder som har just US dollar som valuta förutom USA. Även Ecuador, Panama, Östtimor, Mikronesien, El Salvador och Marshallöarna har US Dollar som officiell valuta. Dessutom är det många länder där den dollarn är synnerligen gångbar, såsom många av länderna i Sydamerika och Karibien.

En färggrann tukan i Panama – det finns ca 40 arter i Sydamerika.

Dollarn är nu nere på den lägsta nivån på två år och förväntas fortsätta försvagas enligt analytikern Stefan MellinDanske Markets. Deras prognos är att dollarn kommer gå ner till omrking 6.20 under de närmaste tre-sex månaderna. SEB:s chefsstrateg Carl Hammer tror på en dollarkurs på 6 kr inom 6-12 månader.

Fynda UGG-Classic-Boots i USA - res med flygstolen.se
Uggs – Populära och sköna skor som många vill se under julgranen i år.

Om du vill resa till USA för att fynda varor till jul, kan du tex köpa Apples iPad som kostar ca 3500 kr. (ca 1800 kr billigare) En filthalsduk från Ralph Lauren går på 260 kr i USA och 800 kr här hemma. Hårvårdsprodukter från RedKen köper du till halva priset och de populära skorna Uggs ligger ca en tusenlapp billigare.

Glöm inte att ha koll på vilka tullregler som gäller. Varor köpta utanför EU som understiger 4300 kr får föras in tullfritt.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Barcelona och Gaudí

God morgon måndag, vår tävling fortsätter där första priset är en resa...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *