Egypten – Röda Havets magi

De bästa kamelryttarna i världen finns i Egypten
De bästa kamelryttarna i världen finns i Egypten.

Magnifika korallrev, härlig atmosfär och spännande upplevelser väntar längs Marsa Alamkusten i södra Egypten. Här längs det Röda Havet ligger dykläger, otroligt fina badplatser och orörd natur. Miljöorganistationen Hepca vann i domstol då investerare ville bygga hotell längs hela bukten vid Ras Hankorab. Här är fortfarande oförstört och öppet för alla.

Dykning i Röda Havet.
Dykning i Röda Havet.

Vid Tondola Bay ligger flera charmiga dykläger. Platsen är välkänt för sin ekoturism. Här finns den Marina Högskolan på plats liksom det orörda och rika marina livet i reven som är en höjdpunkt för alla oavsett om man gillar att dyka eller inte. Delfiner är en vanlig syn, man kan tom se sjökor här. Orten är inte lik någon annan turistort eftersom här finns varken diskon eller stora hotellpooler. Istället bor man i hyddor flätade av strån med en insida av kalkade väggar direkt på stranden. Stranden ligger 14 kilometer söder om Marsa Alam. Under juni till september är det hett, svalast är januari och februari med temperaturer på dryga 20 grader.

Gruppdyk vid Elphinstone, Egypten.
Gruppdyk vid Elphinstone, Egypten.

Strax utanför Marsa Alam finns ett av Röda Havets mest omtalade dykmål, Elphinstone. Den som har vistats mycket i Egypten och pratat med dykare i området vet att de närmast blir lyriska när man nämner detta rev. Här ser du ofta haj, säkrast i gryningen, men även Napoleonfiskar och havssköldpaddor. Revet är kuperat och bildar ett undervattensvykort med mjukkoraller i regnbågens färger.

Möte med vilda delfiner vid Dolphin House, Egypten.
Möte med vilda delfiner vid Dolphin House, Egypten.

Längre söderut ligger ett annat känt rev, Dolphin House, dit man kan göra en dagsutflykt från Marsa Nakari. Chansen att få se vilda delfiner är nästan 100 %. Revet är format som en hästsko där det ofta simmar en flock om 15-30 djur. Om du fridyker är chansen stor att du kan komma nära. Här finns också gott om grottor av korall som man kan dyka in i och utforska.

Resa hit
För att komma till Marsa Alam flyger man till Hurghada. Det tar tre timmar att ta sig via bil från flygplatsen i Hurghada till Marsa Alam. Flera hotell tillhandahåller hämtning via taxi eller så finns det hyrbil om du föredrar att köra själv. Om du väljer att stanna lite längre, arrangeras flera dagsutflykter både till Luxor och Kairo. Nedan ser du ett fem-stjärnigt hotell med all inclusive till ett verkligt superpris!

Egypten Marsa Alam - boka hos flygstolen.se

Gorgonia Beach
Hotellet består av 22 byggnader och ligger i en lugn omgivning direkt på stranden. Hotellet har reception/lobby, restaurang (klädkod gäller), bar-lobby, pianobar, barer, coffeeshop, rumservice, internet och läsrum. Det finns TV-rum, mötesrum, Wi-Fi-internetuppkoppling (extra avgift), butiker, amfiteater, pooler, barnpool, skönhetscenter, spelrum, basketboll, bordtennis, tennis, bågskytte, gym, biljard och vattensporter (extra avgift). Det finns också diskotek, barnträdgård, miniklubb, lekplats, safe och tvättservice.

Nära stranden finns ett PADI-dykcenter. Rummen är utrustade med luftkonditionering, värme, TV, telefon, internetuppkoppling Wi-Fi (extra avgift), safe, kylskåp, hårtork samt terrass eller balkong. Allt-inkluderat-konceptet innehåller alla måltider (frukost, lunch, middag och snacks) och måltidsdrycker som läsk, öl, vin, vatten och alkoholhaltiga drycker, alla av lokala märken. Drycker serveras från morgon till sen kväll (till ca kl 22.00 – 24.00). Öppettiderna varierar mellan olika hotell. På några hotell är även aktivitetsprogrammen inkluderade.

Prisexempel 17 jan -24 januari 7 nätter All Inclusive
2336:-/per person del i dubbelrum

boka_hotell_button

Om du vill söka andra alternativ eller resor, använd knapparna nedan:

Sök prisvärt hotellSök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Musik, konst och festivaler i Melbourne

Foto: Passionaire Att Melbourne tidigare i år hamnade på andra plats på världskända...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *