Grekland – Korfu – den grönskande ön

Grekiska ön Korfu - den grönskande ön.
Grekiska ön Korfu – den grönskande ön.

Korfu är en ca 6 mil lång ö som ligger i det Joniska havet strax utanför Greklands och Albaniens kust. Korfu är en av Greklands vackraste och grönaste öar, idealisk att köra runt och utforska. Det finns många bra vägar och det är lätt att ta sig runt med hyrbil, buss eller taxi. Vägarna går genom dalar, olivlundar och vackra utsikter. Här finns även flera vandringsleder genom det vackra landskapet.

Stränderna som ligger utanför huvudorten, Korfu, är långa och vattnet är klart. Den mest kända kallas Palocastritsa, den strand där Odysseus spolades iland på. Det finns många olika typer av stränder runt ön, även för dig som söker en mer avslappnad tillflyktsort. Ön erbjuder många aktiviteter för dig som vill göra mer än att sola och bada. Självklart finns gott om vattenaktiviteter, du får även dyka här då Korfu är en av få grekiska öar om tillåter dykning.

Inne i Korfu stad.
Inne i Korfu stad.

Inne i Korfu stad erbjuds massor av restauranger och kaféer där du kan njuta av det goda grekiska köket. För dig som är intresserad av historia erbjuder ön både bibliotek och museum. Här kan du även handla lokalt hantverk som keramik och läderarbeten. Varmast är det under juli-augusti medan dec-jan kan vara regniga. Resten av året är klimatet behagligt och varmt.

Korfu - vacker och omtyckt ö.
Korfu – vacker och omtyckt ö.

Resa hit:
From 11 juni tom 24 sept 2011, kommer Malev Hungarian erbjuda riktigt bra priser på flyg hit. Som alltid är det de som bokar först som får njuta av de lägsta priserna. En mellanlandning i Budapest på vägen sedan är du i det grekiska paradiset.

Prisexempel:

Från Stockholm 2631:-

Från Göteborg 2614:-

Från Köpenhamn 2740:-

Sidari, Korfu Grekland
Sidari, Korfu Grekland

Exempel på hotell:

Boka hotell på Korfu hos flygstolen.se

Damia Apartments ****
Med sitt läge 900 meter från den berömda stranden Canal d`Amour och en dryg kilometer från Sunset Beach i byn Peroulades erbjuder Damia Apartments bekväm inkvartering lämplig för familjer och par. Hotellet har reception, restaurang, bar, poolområde med en separat barnpool, solterass med solstolar och parasoller, safety box (mot avgift), parkering och tvättinrättning. För de yngsta gästerna kan hotellet tillhandahålla barnstol, barnmeny, spjälsäng och lekplats. Alla lägenheter är utrustade med köksvrå med 2 spisplattor, kylskåp, vattenkokare och brödrost, badrum/dusch med hårtork, TV, luftkonditionering (mot avgift) och balkong eller terass.

Pris
dubbelrum från 253:-/natt

Boka hotell på Korfu hos flygstolen.se

Magna Graecia ****
Magna Graecia ligger 200 m från stranden, 300 m från Dassias centrum och 9 km från flygplatsen. Rummen har badrum (dusch eller bad), luftkonditionering, TV och telefon. Hotellet har restaurang, barer, solterrass, pool, gym, bastu, bubbelpool, tennis, bordtennis, biljard, spelrum samt lekplats för barn. Det finns konferenshall, TV-rum, parkering, shop, valutaväxling, safe (extra avgift) samt biluthyrning. För bokningar med Allt Inkluderat: I “Allt Inkluderat”-konceptet ingår alla måltider (frukost, lunch, middag och mellanmål (snacks). Måltidsdrycker läsk, öl, vin och vatten samt spritdrycker av lokala märken. Serveras vanligen från morgon/förmiddag till sen kväll (ca. 22,00-24,00). Öppettiderna kan variera mellan olika hotell. På vissa hotell ingår även aktivitetsprogram.

Pris dubbelrum från 671:-/natt All inclusive!
Messonghi Beach - bka hotell på Korfu hos flygstolen.se

Messonghi Beach ***
Messonghi Beach är ett hotellkomplex, idealiskt för familjer, beläget nära stranden mellan byarna Moraitika och Messonghi, ca 22 km från Korfu stad.. Det är gångavstånd till närliggande barer, restauranger, tavernor och det trevliga nattlivet. Hotellkomplexet är rymligt och inkluderar faciliteter som 4 pooler, barnpool, två restauranger som serverar både internationella och typiska grekiska rätter, en grillrestaurang på stranden, 3 caféer, teater, disco, snackbar, aperitifbar, affärer, frisörsalong, TV- och spelrum, internethörna och konferenscenter. För barnen finns det en miniklubb som erbjuder trevliga aktivitetsprogram. Hotellrummen är enkelt inredda och utrustade med telefon, dusch, WC, värdefack och balkong.

Pris dubbelrum från 868:-/natt All inclusive!

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Strand – glaciar – öken på 1,5 vecka

Vi korsade vår första gräns och befinner oss numera i Peru. Vårt...
Läs mer

1 Comment

  • Är det här man tävlar till “önskeresan”? Jag önskar mig en resa till Grekland tillsammans med min sambo! Han har aldrig varit utomlands (förutom Finland, men där får man ju ingen solbränna), och jag skulle vilja överraska honom med en resa till denna fantastiska ö!

    Oj, hur ska jag korta ner detta till 10 ord? Kanske “Vill vara den perfekta flickvännen och överraska med en resa”…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *