London – nightlife

Det sägs att den som är trött på London, är trött på livet. London är en pulserande, vibrerande storstad. Kulturellt rik, socialt laddad och spännande. Nöjeslivet erbjuder allt från glassiga, kändistäta ställen i Kensington och Chelsea till trendiga mötesplatser i östra London där varje smak tillgodoses. Oavsett om du vill sitta i baren på ett chict hotell, njuta en lager på traditionell brittisk pub eller mingla i en lounge, finns här något för alla.

Dessutom är restaurangerna, teatrarna och gallerierna några av de mest framstående i världen. Utbudet av live musik är större än vad du hinner med att se. Varje vecka öppnar nya ställen och det kan ibland vara svårt även för den inbitne Londonbon att hinna med. Några trevliga och omtyckta mötesplatser i London nedan:

Cocktail Bar

Moomba Bar & Kitchen
5 Lacy Road, Putney, London
Populära Moomba i Putney, erbjuder mat av absoluta kvalitet, cocktails och en väl sammansatt vinlista. Man erbjuder brunch hela dagen, specialer under lunch, kvällsmenu och möjlighet att boka privata middagar och fester.

Moomba Cocktail bar & kitchen London

Äldsta puben

Ye Olde Cheshire Cheese
Wine Office Court, 145 Fleet Street, London.

Att komma in på den här puben, som var välkänd redan under 1600-talet, sägs vara som att komma in i en Charles Dickens roman. Vid ingången hänger en lista över de 15 monarker som regerat samtidigt som puben serverat. De mörka träväggarna bildar nästan en förtrollad labyrint över små barer och matsalar. De är så många att även stammisar blir förvirrade!

Ye Olde Chesire Cheese London

Lounge Bar & Restaurant

Artesian
Regent Street, 1c Portland Place, London

ArtesianLangham Hotel trycker på de rätta knapparna. Designad av David Collins, känd för Blue Bar på The Berkeley Hotel, The Wolseley, Claridge’s Bar och The London NYC Hotel i NYC. Miljön är dramatisk med väggpaneler och ett färgschema i grått, lila och mullbär. Artesian serverar frukost och senare te. Till det erbjuds läckra tilltugg, soppor och sallader. En specialité är kaviar. Barn är välkomna fram till kl. 18, man håller öppet till 24.

Artesian Lounge Bar & Restaurant London

Shochu Lounge
37 Charlotte Street, Fitzrovia, London.

Den här snygga populära loungen ligger under den prisvinnande japanska restaurangen Roka. Här är specialitén uppfinningsrika och annorlunda cocktails med fruktbaserade likörer och destillerad japansk sprit, därav loungens namn. Shochu påminner om vodka, dock inte lika stark. Drycken kan spåras så långt tillbaka som 1300-talet.

Shochu lounge London - res med flygstolen.se

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Australien – Stora Barriärrevet – mitt äventyr

I mitten av november en tidig morgon var det äntligen dags för...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *