Rhodos – solgudens ö

Res till vackra Rhodos med flygstolen.se
Rhodos - solguden Helios ö.

Välkommen till Rhodos – solguden Helios ö. Rhodos är en ö i Grekland, den största och sydostligaste av de sk Tolvöarna. Ön som är ungefär lika stor som Gotland är en av de mest kända grekiska öarna dit semesterfirare kommit i många år. Det har medfört att här finns alla bekvämligheter man kan önska av en semester, enkelt om du reser med barn eller om du vill ha kul och träffa andra människor.

Rhodos stad - Rhodos, Grekland. Boka hos Flygstolen.se
Rhodos stad - Rhodos, Grekland.
Stora torget i Rhodos stad. Boka billig biljett hos flygstolen.se
Stora torget i Rhodos stad.

Aktivitetsutbudet är stort både för barn och vuxna. Självklart massor av vattensporter, men även tennis, golf och ridning erbjuds. Ön är internationell med en blandning av vacker natur, arkeologisk rikedom, fina stränder och ett pulserande nattliv, främst i Faliraki. Kombinationen mellan det antika arvet och det moderna imponerar och drar besökare från hela världen.

Den vackra innergården i Stormästarnas Palats från 1300-talet, Rhodos Grekland.
Den vackra innergården i Stormästarnas Palats från 1300-talet.

I huvudstaden med samma namn kan du besöka den romantiska gamla stan med smala gator, vackra kyrkor och antika byggnader och gå i tempelriddarnas fotspår.

Kolossen på Rhodos - flygbiljett hos flygstolen.se
Kolossen på Rhodos - ett av antikens sju underverk.

Nere i hamnen, Mandraki, är utsikten vacker. Här fanns en gång Kolossen på Rhodos, ett av världens sju underverk. Det var en 30 meter hög bronsstaty av solguden Helios som byggdes ca 300 år f Kr. Statyn stod i 56 år innan en jordbävning knäckte den vid knäna. Man ville bygga upp den igen men oraklet i Delphi fick invånarna att avstå genom att göra dem rädda att de skymfat Helios. 2008 bestämdes att man ska bygga en ny staty, men nu som en enastående skulptur av ljus. Bakom projektet ligger bl.a den tyske konstnären Gert Hof.

Fjärilsdalen på Rhodos - Petaloudes.
Fjärilsdalen på Rhodos - Petaloudes.

Många föredrar att utforska ön på egen hand. En dryg mil utanför Rhodos stad ligger fjärilsdalen Petaloudes. Här är det härligt att ta en vandringstur i den vackra och lummiga naturen. Trädens stammar är stundtals täckta av fjärilar som vilar under dagen.

Mysig dagsutflykt till fjärilsdalen Petaloudes.
Mysig dagsutflykt till fjärilsdalen Petaloudes.
Lummiga gröna fjärilsdalen Petaloudes på Rhodos.
Lummiga gröna fjärilsdalen Petaloudes på Rhodos.

På öns västra sida finns flera fina och pittoreska byar och Kamiros, en ruinstad från antiken med omfattande lämningar. Orten Sianna är byggd vid berget Akradimitis, det näst högsta berget på ön och anses av många vara den vackraste byn på ön.

Stranden vid Lindos, Rhodos. Boka flyg och hotell hos flygstolen.se
Stranden vid Lindos, Rhodos.

Den lilla staden Lindos är intressant och vacker, här finns en av öns viktigaste och imponerande arkeologiska platser. Om du är över 23 får du besöka Rhodos Casino, det tredje största i Grekland.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Dyk i Malta

Idag tar jag mig en tripp mot Malta och gör ett djup...
Läs mer

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *