Kroatien – Plitvicesjöarna

Plitvice vattenfall. Foto: Jack Brauer

Vi brukar ju skriva om saker och visa bilder på platser och företeelser i vår värld som vi hoppas inspirerar dig och gör dig nyfiken. Idag vill vi berätta om en plats i Kroatien som är så vacker att man tappar andan. Nationalparken Plitvicesjöarna är en park där floden Korana bildat ett 20-tal sjöar i ett område rikt på kalk. Mellan sjöarna finns mängder av vattenfall, små och stora och en av de äldsta skogarna i Europa. Den här platsen är med i listan över världsarv som Unesco sammanställt. För att ta sig hit flyger man enklast till Zagreb och åker därefter bil eller buss. Mer information om parken, öppettider och annat som kan vara bra att veta, här.

Kroatien - Plitvice

Kroatien - Plitvice

Plitvicesjöarna - Kroatien

Plitvicesjöarna - Kroatien

Plitvicesjöarna i Kroatien

Plitvice Kroatien

plitvice_kroatien

Kroatien - Plitvice

Plitvice - Kroatien

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Maria Nila – vinn proffsprodukter

Känner du till Maria Nila – professionell hårvård från Sverige? Vd Ann...
Läs mer

14 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *