Bergsklättring i Sydafrika

Taffelberget i Sydafrika.

Nu i denna kalla vintertid längtar man ju bort till värmen såklart. Tänk att sitta härligt tillbakalutad i en solstol och bara njuta av solens varma strålar.

Men det kan ju faktiskt bli för mycket av det goda också. Tänker då på den gången jag och vår vd Linda Bjernstål, besökte Kapstaden och hörde talas om att man kunde klättra upp på Taffelberget (istället för att ta kabinbanan) Vi fick höra att det skulle vara en lagom tur på någon timme. Nu hör till saken att den personen nog också sa att man skulle göra det tidigt på morgonen, men lite sena i starten, som vi nu var,  så började vi nog i 10-11 tiden.

Solen gassade från en klarblå himmel, vi hade med oss en liten vattenflaska som vi trodde skulle räcka eftersom det ändå inte skulle ta så lång tid att komma upp på toppen … Just det ja … Det var hett, hett och brant och så jobbigt, vattnet tog slut ganska omgående och timmarna gick och vi trodde aldrig att vi skulle nå toppen. Önskar så att jag hade kunnat filma mitt resesällskap när hon satt dubbelvikt med andan i halsen och sa att hon nog skulle dö om hon inte fick några droppar vatten. När vi till slut nådde toppen så stapplade vi in i restaurangen (som lyckligtvis fanns där) och beställde något drickbart och jag tror faktiskt aldrig någonsin det smakat så underbart med en dricka …

Behöver jag nämna att nedfärden från Taffelberget skedde med kabinbana?
// Anette

Fantastiskt fin utsikt från Taffelberget över Kapstaden.
Fantastiskt fin utsikt från Taffelberget på 1000 meters höjd.
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Välkommen till Flygstolens blogg

Hej! Välkommen till vår nya blogg. Flygstolen fortsätter att växa och utvecklas!...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *