Nyår med ostron

Oyster Bar Restaurant, in Grand Central Terminal, New York City, USA. Photographed by Daniel Case 2006-12-29
Oyster Bar Restaurant, Grand Central Terminal, New York City, USA. Foto: Daniel Case

Ostron är namnet på olika typer av mollusker som lever i vatten. Låter kanske inte så gott men för många är det en delikatess. De som tvivlar på att det är läckert tänker spontant på att det är äckligt, slemmigt, sliskigt, krångligt och kan ge magsjuka. Vi ostronälskare vill ha dem serverade på enklast möjliga sätt: råa och levande, eventuellt tillåts en droppe citron, tabasco eller på sin höjd en vinägrett.

Gott med ostron!
Gott och nyttigt med ostron!

Det finns ju många andra sätt att avnjuta dessa skaldjur såsom ångkokta, ugnsgratinerade eller varför inte grillade? En del föredrar att dricka en torr Champagne eller ett vitt vin därtill. Några vill ha iskall neutral vodka. Ostron är dessutom rena hälsokosten. Fettsnåla, rika på proteiner, vitaminer och mineraler. Kanske ett härligt alternativ till din nyårsaftons meny eller annan festkväll?

Själv, så älskar jag ostron och hoppas få njuta av några senare i kväll! Gott Nytt År!

// Sabina

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Shanghai, Kina

Shanghai är Kinas största stad och ett av världens stora finansiella centrum....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *