Nattbesök vid Katherine Gorge

Katherine Gorge

Reser man runt i Australien och reser ner från Darwin så får man absolut inte missa Katherine Gorge. Det är en nationalpark längs Katherine River och består av 13 ”Gorges” som översatt till svenska blir ”raviner”.  Så alltså vattenfyllda raviner kantade av spektakulära klippor som man gör underbara kanotturer genom. Man kan hyra kanoten bara för en dag men kan absolut rekommendera att hyra kanot flera dagar och campa ute i ”Gorgen”. För har man några dagar på sig så kan man komma långt in dit inte många turister tar sig. Vi hann nog till 8-9  ”gorges”.  Det är så otroligt vackert, vattnet är kristallklart och eftersom det är källvatten så är det bara att simma och dricka samtidigt. Vi hittade en otroligt vacker plats att campa på, en liten sandbank vid vattenbrynet.

Djurliv vid Katherine Gorge.

Vi var vid det här laget rätt så långt in i ”Gorgen” och hade inte sett några människor de senaste timmarna. När vi lagt oss tillrätta i tältet och skulle sova så hörde vi ett kraftigt ”plums” i vattnet utanför vårt tält. Lite uppskrämda låg vi där och undrade vad det kunde vara, vi antog att det var ett djur, men vågade inte spekulera vilket … På morgonen när vi vaknade och tittade utanför tältduken så var det stora avtryck av något som först krupit/krälat  fram ända till vår tältdörr och sedan kanat ner i vattnet i gen. Misstänkt likt krokodilspår och mycket riktigt när vi satt oss i kanoten igen så såg vi några små krokodilhuvuden sticka upp vid vattenbrynet lite längre bort. Det kändes inte lika kul att bada efter det. Nu är det i och för sig så att de krokodiler som bebor Katherine Gorge är sötvattenskrokodiler som mycket sällan går till attack mot människor … men mycket sällan kändes  ju inte 100% betryggande!

// Anette

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Fast i charmiga Brighton

Ibland får resande oanade konsekvenser. Jag kom till England första gången på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *