Vinnarna i New York

I höstas hade vi en av alla våra resetävlingar som den här gången gick till New York för två personer. Vann gjorde Caroline Burman i Umeå som lovade att återkomma med ett blogginlägg om resan. Here it goes!

Caroline och Mikael i Central Park.
Caroline och Mikael i Central Park. Foto: privat

Redan tidigt på onsdags morgonen insåg vi att planet som skulle ta oss från Umeå – Stockholm var försenat. Paniken började infinna sig och allt vi hade längtat till skulle det ta slut här och nu? Eftersom vi inte fick någon information från flygbolaget så tog vi tag i saken själva eftersom vi verkligen ville åka till New York. Vi bokade nya biljetter som skulle ta oss till Bromma.  Även om snöstormen försökte hindra vår resa så tog vi oss iväg och vidare till Arlanda. Nu kände vi båda två att det här kommer att gå bra trots allt och vi kunde börja drömma om att få njuta över den fantastiska atmosfären som New York har att erbjuda.

Lower Manhattan från Brooklyn Bridge. Foto: privat
Lower Manhattan från Brooklyn Bridge. Foto: privat

Väl framme i New York var klockan 17 och vi började vår resa med tunnelbanan som skulle ta oss till Manhattan. Nu var vi lättade och glada över att äntligen vara på amerikansk mark och redo att lokalisera oss på Upper West Side.

Fyra våningar kläder, Forever 21 i New York. Foto: privat
Fyra våningar kläder, Forever 21 i New York. Foto: privat

Vi började torsdagen med att åka ner till Times Square för att få se de enorma tv-skärmarna. Allt är så overkligt och man känner sig väldigt liten bland de höga skyskraporna. Här hittade vi det största Forever 21 vi någonsin varit på med fyra stora våningar med mängder av kläder!

Times Square. Foto: privat
Times Square. Foto: privat
Nedsläpp i Madison Garden. Rangers vann. Foto: privat
Nedsläpp i Madison Garden. Rangers vann. Foto: privat

På kvällen var det äntligen nersläpp i Madison Square Garden mellan Rangers – Buffalo Sabres, vilken stämning det var. Inte så konstigt eftersom amerikanerna lever gärna om så mycket som möjligt. Kul att Rangers vann i förlängningen, synd bara att Henke Lundqvist inte spelade.

Vackra höstfärger i Central Park. Foto: privat
Vackra höstfärger i Central Park. Foto: privat
Fint och mysigt i Central Park. Foto: privat
Fint och mysigt i Central Park. Foto: privat

Fredagen startade vi med att besöka Central Park och där tog vi en massa kort och bara njöt av den härliga atmosfären och värmen som det bjöds på. När vi var klara här åkte vi ner till Grand Central Station och därifrån drog vi vidare till Brooklyn Bridge. Sen väntade Soho och lite shopping.

Carrie's trappa ( Sarah Jessica Parker) i Sex and the city. Foto: privat
Carrie’s trappa ( Sarah Jessica Parker) i Sex and the city. Foto: privat

Det var redan lördag och vi bestämde oss för att först åka till det mysiga området West Village, där vi tog kort på Sarah Jessica Parkers trappa i Sex And The City. Sedan promenerade vi till Soho och Noho för mer shopping och sedan vidare till Union Square.

En av världens största Apple Store, hittar du på Fifth Avenue. Foto: privat
En av världens största Apple Store, hittar du på Fifth Avenue. Foto: privat

Nu var söndagen här med blandade känslor, det var idag som vår hemresa skulle påbörjas. Men innan det ville vi bocka av några julklappar och kände att ett besök på Herald Square och Times Square skulle lösa den uppgiften. Allt rullade på bra och när det närmade sig hemfärd kände vi båda två att några dagar till inte hade varit helt fel. Vi är överens om att det kommer bli fler besök hit, eftersom man inte hinner med så mycket som man skulle vilja. Vi är snart tillbaka i det stora äpplet NYC.

// Caroline

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Gotland – raukar och källor

Följ med till Fårö, Sveriges åttonde största ö, norr om Gotland. Här...
Läs mer

2 Comments

  • Vilken fin reseberättelse från er resa NY.
    Dessutom alla fina bilder som visar tydligt vad Ni fått uppleva på bara fem dagar!
    farmor farfar

  • Grattis, Caroline!
    Jätte fina bilder och berättelse från er resa!, kul att du delar med dej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *