Mallorca – för familjen

Karta över Mallorca - en älskade spanska ön i Medelhavet

Alcúdia ligger i den norra delen av ön ungefär 54 km från Palma. Det är både en stad och en kommun med ca 18 000 invånare. Staden Alcudia delas in i tre delar, Platja d’Alcúdia (stranden) Port d’Alcúdia (hamnen) och staden Alcúdia.

Stranden i Alcudia med långgrunt vatten, bra för dig som reser med barn.
Stranden i Alcudia med långgrunt vatten, bra för dig som reser med barn.

Här har myndigheterna arbetat hårt med att kontrollera utvecklingen av området vilket resulterat i en bra variation och spridning av hotell och lägenheter. Stora satsningar har gjorts för att ha en välfungerande infrastruktur med fokus på säkerhet och trygghet. Man vill att det här ska vara en turistort för den som söker avkoppling och aktivitet. Nattlivet är begränsat däremot finns en fin golfbana, vandringsleder och cykelvägar.

Marknadsdag i Alcudia - varje tisdag och söndag, året om.
Marknadsdag i Alcudia - varje tisdag och söndag, året om.

Det här är en väldigt familjevänlig del av ön som bjuder på Mallorcas bästa strand. Stranden som är 14 km lång sträcker sig från Platja d’Alcudia till Can Picafort. I Alcudia finns en välbevarad del av den gamla staden kvar omgiven av en medeltida stadsmur. Här ligger den kända marknaden som är öppen året om varje tisdag och söndag. Innanför murarna finner du även massor av restauranger, tavernor och bistron med god och vällagad mat. Nere vid hamnen samlas besökare vid det stora torget och njuter av uteserveringarna på sommarkvällarna.

Inne i mysiga Alcudia stad.
Inne i mysiga Alcudia stad.

För dig som reser med barn så erbjuder ön erbjuder flera roliga aktiviteter med barnen. På Marineland kan man få se både delfiner, sjölejon och exotiska fåglar. I en pool får barnen både bada och klappa rockor. Om du känner liksom vi att det här med djur i fångenskap är lite sisådär berättar man på Marineland att man är prisbelönta och jobbar hårt för att öka kunskapen om och kärleken för de här djuren så våra kommande generationer kommer att skydda dem i framtiden.

Möte med delfiner på Marineland, Mallorca.
Möte med delfiner på Marineland, Mallorca.

Det finns flera stora vattenparker med rutschkanor och pooler. Aqualand finns både i Arenal och i Magaluf. I Alcudia hittar du Hidropark som också erbjuder långa slides, pooler och minigolf.

Aqualand - massor av kul och skön svalka i värmen.
Aqualand - massor av kul och skön svalka i värmen.

I Magaluf ligger Western Park Crazy Wet West, en rolig park med westerntema för barn. Här finns sålunda en vilda västerns stad, cowboys och indianer, hästshower, cancan dansare och en vattenpark.

Inne på Palma Aquarium.
Inne på Palma Aquarium, The Big Blue.

Palma Aquarium är en marin djurpark med 55 akvarier. The Big Blue kallas det som är Europas djupaste akvarium där det simmar både hajar och vackra saltvattenfiskar. hajarna matas varje dag inför besökarna, det är en varierad kost med vitaminer och annat som består mest av frusen och färsk fisk. På området har man även anlagt en stor trädgård, det finns flera restauranger och en souvenirbutik.

På den östra delen av ön, nära Cala Millor ligger safariparken Auto Safari. Här kör du runt i egen bil för att se giraffer, zebror och apor. Parken är öppen året om och erbjuder även ett babyzoo med unga elefanter och reptiler. Här finns även en restaurang och en lekplats för barnen.

På Rancho Grande kan du rida en stund eller vara med på en utflykt i flera dagar.
På Rancho Grande kan du rida en stund eller vara med på en utflykt i flera dagar.

I närheten av Alcudia ligger Rancho Grande – en ranch i vackra omgivningar. Här är temat vilda västern där de lite äldre barnen och vuxna kan bli cowboys för en kväll. Ranchen erbjuder utflykter där du kan rida själv eller sitta i vagn, allt från korta turer till äventyr som varar i flera dagar.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Upplev det stora utbudet i Dubai

Ni som inte varit i Dubai har missat något! Jag har varit...
Läs mer

2 Comments

 • Även Palma Nova (som ligger vid Magaluff) har långgrunda stränder. Ola Hotel Panama är ett bra budgethotell som erbjuder en superbra All Inclusive med allt från Paella till kanin. Varje måltid dukar dom upp ett långt salladsbord, 2 rätter vardera av fisk/skaldjur, kött & fågel plus någon slags paella (traditionell, vegitarisk, med pasta osv). Lägg till två (!) dessert-bord… Vi bodde där i 17 dagar & fick bara samma mat 3-4 gånger, och då talar vi alltså om både lunch & middag!

  Gillar man det mindre formatet av ort är också Cala Bona & Cala Millor mysigt. :)

 • Hi there,

  I trust this email finds you well.
  If its possible, I would like to contact the person that takes care of posts about Mallorca.
  I am writing from Museo Sa Bassa Blanca in Alcudia, and we believe that is a place of great interest for groups and individuals who are seeking for something more than just sun and beach in Mallorca.

  Do you think you could help me get that contact?
  Many thanks in advance!
  Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *