American Museum of Natural History

American Museum of Natural History.
American Museum of Natural History i New York.

Den här veckan tipsar vi om saker att göra i New York. Om du har ett tips på en härlig restaurang, undangömt galleri, kul butik eller annat, mejla gärna info@flygstolen.se eller kommentera här. Dagens tips är ett fantastiskt museum, American Museum of Natural History som ligger på Manhattan, tvärs över gatan från Central Park. De populära filmerna Natt på museet 1 och 2 med Ben Stiller som delvis spelats in här, har bidragit till ännu fler besökare.

Museet är ett av de största och mest hyllade i världen. Det består av 25 byggnader med 46 permanenta utställningshallar,  forskningslaboratorier och bibliotek, som tillsammans upptar fyra kvarter.

Den stora blåvalen i Ocean Life hallen omgiven av spännande dioramer.
Den stora blåvalen i Ocean Life hallen omgiven av spännande dioramer.

Oavsett om du reser med barn eller inte, är det här en upplevelse som rekommenderas! Här har man skapat dioraman med däggdjur från Afrika, Asien och Nordamerika. I Milstein Family Hall of Ocean Life hänger en replika av en blåval i fullskala. Här finns utställningshallar med bl.a meteoriter, dinosaurier, fossiler, ett planetarium och en IMAX teater.

Spännande natt på museet. Här får man sova över!
Spännande natt på museet. Här får man sova över!

Om du reser med modiga nyfikna barn, får de övernatta på museet! De tar även emot hela familjer, men se till att boka i god tid, det är mycket populärt. All info om övernattning hittar du här. För dig som har en iPhone har museet en bra app att ladda ner som är väldigt informativ med kartor och info. Jag har varit här både som barn och som vuxen. Lika kul och intressant vilket som!

Museet är öppet dagligen mellan 10-17.45. Entréavgiften för vuxen $16 och barn $9 (jan 2011).
Adressen är Central Park West 79th Street närmaste t-bana 81st Street.
http://www.amnh.org/

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare – Bok

Tack för alla trevliga och roliga matkommentarer i vår boktävling! Vinnare blev...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *