London – yes please!

Idag tänkte jag lista några av alla de sevärdheter som hör London till. Precis som i alla städer finns det saker som lockar de flesta besökare men som den som återvänder kanske undviker och istället letar efter egna pärlor. För dig som är nyfiken på Londons sevärdheter och vad man förknippar med staden kommer en lista här:

Varuhuset Selfridges på Oxford Street.
Varuhuset Selfridges på Oxford Street. Foto: www.freefoto.com

Oxford
Storbritanniens livligaste gata och Londons mest kända shoppingområde är fullpackad av landets mest populära butiker, över 300 st. Många av de största varumärkena har sina flaggskeppbutiker här och gatan kan även skryta med den världens äldsta skivaffär HMV som ligger på nummer 363.

Shopping i Camden - här finns verkligen allt möjligt!
Shopping i Camden - här kan du hitta allt möjligt! Foto: Livorno

Camden Markets
Om du har en lite mer bohemisk inställning till shopping än Oxford Street, ska du ta dig upp till Camden. Ett av Londons coolaste områden med en till synes oändlig mängd affärer och stånd som säljer både nya och begagnade kläder, skräddarsydda Doc Martins, smycken, bootleg CD’s och DVD’s samt hantverk och porslin. Det är öppet dagligen och är verkligen en mångkulturell upplevelse med några bra matställen utspridda i området.

Tower of London.
Tower of London. Foto: www.myenglandtravel.com

Tower of London
Är ett av de bäst bevarade och mest kända historiska landmärken i världen som upfördes av Billy The Conqueror för nästan tusen år sedan. Tornet är fullt av historiska avrättningar och fängslanden. Dessutom både Beefeaters, den ceremoniella vaktstyrkan och kronjuvelerna som förvarats här sedan år 1303. Om du har ett historiskt intresse, missa inte att besöka det här när du är i London.

Inuti magnifika St Pauls Cathedral.
Inuti magnifika St Pauls Cathedral. Foto: Wikipedia

St Paul’s Cathedral
En av Storbritanniens mest kända byggnader som ofta har stått i centrum för statens tillfällen. Domkyrkan ritades av Sir Christopher Wren och byggdes för 300 år sedan. Tidigare fanns här en medeltida kyrka som förstördes av den stora branden i London 1666. Katedralen är genomsyrad av historia och vackra konstverk, monument, mosaik och ett Whispering Gallery. Här hänger Storbritanniens och de brittiska öarnas tyngsta kyrkklocka, Great Paul som väger 17 ton.

Målningar från 1700-talet inne på The National Gallery.
Målningar från 1700-talet inne på The National Gallery. Foto: M Chohan, Wikipedia

The National Gallery
The National Gallery har den största samlingen av europeisk konst i världen, med verk målade mellan 1250 och 1900. Samlingarna inkluderar sådana välkända konstverk såsom Van Goghs “Solrosor”, Botticellis “Venus och Mars” och Constables “Hay Wain”. Entrén är gratis.

Inne på fantastiska British Museum.
Inne på fantastiska British Museum. Foto: www.worldtourismplace.com

British Museum
Grundades för över 250 år sedan. British Museum är en av Londons äldsta och mest prisade utställningar – själva museibyggnaden är en av Storbritanniens största arkitektoniska landmärken. Här finns en samling konst och antikviteter från antiken och kulturer världen över som spänner över två miljoner år. Samlingarna omfattar bl.a. Rosettastenen, statyn från Påskön och den tidigaste kända bilden av Kristus. Entrén är gratis.

Ingenting för de höjdrädda - London Eye.
Ingenting för de höjdrädda - London Eye. Foto: www.picture-newsletter.com

London Eye
Utan tvekan det snabbaste sättet att se hela London är att ta en tur med “ögat”. Det är inte mycket av staden som inte kan ses från toppen av vad som blivit en av Londons mest kända siluetter. För att ytterligare förhöja din upplevelse kan du beställa Champagne som serveras i kapseln (rekommenderas inte för lätt illamående).

Mer om London i morgon. Trevlig torsdag!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Filminspelning på Mallorca – del 2

Ny dag och nya tag. Tänkte vi. Naturen höll inte med, utan...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *