London del två

Rachel Whiteread's installation Embarkment på Tate Modern.
Rachel Whiteread's installation Embarkment på Tate Modern. Foto: Jorg O. Entzinger

Tate Modern
Om du liksom jag, gillar färgklickar på duk och högar av rostiga gamla motordelar, ska du bege dig till Tate Modern som ligger i en nedlagd kraftstation längs Themsen‘s strand. Galleriet har blivit ett av Londons mest fascinerande attraktioner sedan det öppnades år 2000. I samlingen finns verk av Picasso, Matisse, Dali, Pollock och Warhol och representerar alla de stora rörelserna sedan 1900. Inträdet är gratis men donationer tas tacksamt emot.

Covent Garden.
Covent Garden. Foto: goingtolondon.wikispaces.com

Covent Garden
Covent garden var från början ett område som fungerade som köksträdgård åt munkarna i Westminister Abbey. Idag är det ett livligt distrikt i London där du hittar massor av butiker, barer och pubar. Det glasövertäckta torget omfattar ett myller av butiker och stånd som säljer kläder, böcker, konst, hantverk och antikviteter.

Samlingsplats både för människor och duvor -Trafalgar Square.
Samlingsplats både för människor och duvor -Trafalgar Square. Foto: www.gulfoffice.org

Trafalgar Square
En resa till huvudstaden skulle vara ofullständig om du inte besöker Trafalgar Square. Ett stort torg som är ett minnesmärke över slaget vid Trafalgar och segerherren Nelson. Mitt på torget står Nelsonkolonnen omgiven av fontäner och fyra lejonskulpturer i brons. Varje år sedan 1947 står en majestätisk julgran på torget som är en gåva från våra grannar Norge, som tackar för den brittiska hjälpen under andra världskriget.

Pampiga Windsor Castle.
Pampiga Windsor Castle. Foto: www.andersontours.co.uk

Windsor Castle
Strax utanför London i grevskapet Berkshire, ligger Windsor Castle, det äldsta och största slottet i Storbritannien. Det har varit tjänstebostad för de brittiska suveräna i över 900 år och den fantastiska festvåningen är en favorit för Londons turister att besöka.

Vaktparad framför Buckingham Palace.
Vaktparad framför Buckingham Palace. Foto: www.spendtimeinlondon.com

Buckingham Palace
Drottningens officiella bostad. Rummen i slottet är öppna för besökare under det årliga sommaröppet under augusti och september.

Big Ben - världens mest kända klocka?
Big Ben - världens mest kända klocka? Foto: hydeparktowershotel.com

Big Ben
Förmodligen den mest kända klockan i världen och en del av Palace of Westminster. Det är verkligen något värt att se. Visningar av Big Ben görs under sommarmånaderna för den som vill se mer.

London Bridge.
London Bridge. Foto: www.freefoto.com

London Bridge
Är bron som går äver Themsen mellan city of London och Southwark. Man tror att det har funnits en bro på samma plats ända sedan år 43 då romarna invaderade området och anlade den lilla orten Londinium, vid brofästet för att försvara bron. Orten utvecklade sig så småningom till staden London.

Westminster Abbey.
Westminster Abbey. Foto: www.shaine.net

Westminster Abbey
En av världens mest kända gotiska kyrkor där många kungligheter och andra kända människor vilar som Dickens, Livingstone, Tennyson och Darwin.

Piccadilly Circus.
Piccadilly Circus. Foto: Javier Gil, Wikipedia

Det centralt belägna torget Piccadilly Circus ligger i korsningen mellan Regent Street, Coventry Street, Shaftesbury Avenue och Piccadilly. För dig som gillar sport hittar du Englands största sportbutik här, Lillywhites, som har en butik på fem våningar. De har ofta bra priser men det brukar vara mycket folk! Missa inte heller det världskända lyxiga varuhuset Harrods som ligger i Knightsbridge. Ta tunnelbanan från Piccadilly till Knithsbridge/Brompton Road eller välj någon av bussarna 9, 10, 14, 19, 22, 52, 74, 137, 414 och C1.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Ibiza, Spanien

Mest känt för att vara en party-ö men Ibiza erbjuder faktiskt mycket...
Läs mer

2 Comments

  • Hej Carina, det låter som en kanonresa. På måndag kommer ett inlägg bara om shopping i London :) Trevlig helg! Madeleine/ Flygstolen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *