Shoppa i London

Jag har tidigare skrivit om sevärdheter i London del 1 och del 2. Idag några tips om shopping. London har ett stort utbud från välsorterade lyxiga varuhus vars skyltfönster är som konstutställningar, till marknader med både antikviteter, vintage och handsydda kläder av modestudenter. Att mixa modehusens dyra märken med trendiga lågpriskläder och second hand ger dig en möjlighet att skapa din egen genuina stil. Just vintage är typiskt för London, intresset för gamla kläder tycks aldrig ta slut!

Selfridges på Oxford Street i London.
Stora pampiga varuhuset Selfridges på Oxford Street i London. Foto: www.freefoto.com

Längs Oxford Street hittar du alla stora klädkedjor. Här har exempelvis Top Shop sin flaggskeppsbutik med fyra våningar av kläder, café, vintage avdelning, skor, inredning och fashion advisors. Ett av våningsplaner är för herr. Varuhuset Selfridges erbjuder ett stort utbud av varumärken, allt från dyra designerplagg till classic fashion. Inne på Ann Summers hittar du snygga och heta underkläder. Exempel på andra butiker längs Oxford Street; American Apparel, Gap, Miss Selfridge, Oasis, Zara, Jane Norman och Urban Outfitters.

De generella öppettiderna längs Oxford Street är mån-fre 10-19, lör 10-19 och sön 12-18. Precis som i flera andra länder i Europa har man öppet lite längre på torsdagar, här till kl. 20.

Förutom Oxford Street finns det naturligtvis flera andra bra gator med butiker, tex. Bond StreetCarnaby Street och Kings road. Om du tycker om att fynda på Second Hand har du kommit till rätt stad. I London finns många butiker som lockar stylister och designers att hitta unika plagg som inspirerar och skapar nya uttryck.

Egyptian room inne på varuhuset Harrods.
Egyptian room inne på varuhuset Harrods. Foto: Targeman, Wikipedia

Varuhus
Jag har redan nämnt SelfridgesOxford Street. Världens mest berömda varuhus sägs vara Harrods som ligger på 87-135 Brompton Road. Närmaste t-banestation är Knightsbridge. Här hittar du även Harvey Nichols som erbjuder lyx och design på 109-125 Knightsbridge.

Pop Boutique - Fullpackad med gamla godbitar från 50-, 60-, 70- och 80- talet.
Pop Boutique - Fullpackad med gamla godbitar från 50-, 60-, 70- och 80- talet. Foto: www.pop-boutique.com

Second Hand

Absolute Vintage
Vann nyligen titeln “En av 100 butiker i världen att besöka“. Har ett stort utbud av kläder från 1930 till 1980. Ligger på 15 Hanbury Street.

Beyond Retro
Finns i Stockholm men är litet i jämförelse med butiken i London som innehåller över 10 000 plagg. Snygga coctailklänningar, väskor, skor och hattar. 110-112 Cheshire Street.

Pop boutique – Har sex butiker varav en i Göteborg. Den i London har varit öppen sedan 1996 och är en relativt liten butik fullpackad med vintage kläder från 50-, 60-, 70 och 80-talet. Man säljer även accessoarer, möbler, skivor och prylar. Det ligger nära Covent Garden Hotel och drar både vanligt folk och kändisar. 6 Monmouth Street.

Rellik
En favorit för stylister och designers. Unika vintagekläder och vintage designerplagg i en prydlig butik på 8 Golborne Road.

Marknaden på Portobello Road.
Marknaden på Portobello Road. Foto: Josep Renalias, Wikipedia

Marknader

Camden Lock Market
Kläder, smycken, retro, inredning etc. Camden High Street.

Portobello Road Market
Ligger vid trendiga Notting Hill. Kallas för världens längsta gata med antikviteter, dessutom inredning, skor, väskor, kläder, second hand, frukt och grönsaker.

Brick Lane Market
Unga designers, hälsosam mat och konst. Brick Lane, Sclater St, Cheshire St.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa


Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flax – res två för halva priset till Alperna

Idag erbjuder vi tillsammans med våra vänner på Lufthansa en Flax-resa till...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *