Klassiskt hotell i New York

Idag tipsar vi om ett mycket prisvärt hotell på Manhattan. Hotel Pennsylvania ligger på 401 7th Avenue mitt emot Pennsylvania Station och Madison Square Garden. Med andra ord är läget helt suveränt. Hotellet har en lång historia som går tillbaka till 1919 då det först öppnade. Här har Nobelprisvinnaren William Faulkner bott medan han skrev en av sina böcker, Glenn Miller och hans orkester har haft ett stående engagemang i hotellets Café Rouge där även Charlie Chaplin varit middagsgäst.

Turerna kring hotellet har varit många på senare år då de nya ägarna vill ersätta byggnaden med en hög skyskrapa, något man fick tillstånd till av en oenig nämnd i aug 2010. Än har man inte börjat med bygget och hotellet är därför öppet som vanligt. Standarden på hotellet är 2-stjärnor, priset och läget gör det definitivt värt att bo på denna något historiska mark innan det är för sent.

Hotel Pennsylvania I New York

Hotel Pennsylvania **
Hotel Pennsylvania är beläget mitt på Manhattan med ett bra läge på Seventh Avenue (mellan 32nd och 33rd Street) nära Madison Square Garden och Amtrak’s Penn Station. Det stora varuhuset Macy’s ligger ett par kvarter bort. På hotellet finns restaurang och bar. Enkelt inredda rum, samtliga med bad/dusch, wc och hårtork. Telefon, kabel-TV och luftkonditionering. Dubbelrum för 2 personer, 1 säng (full size bed 135×190 cm) Dubbelrum för 3 personer eller fler, 2 sängar (full size bed 135X190 cm).

Pris fr. 573:- / natt

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Amalfikusten – hotell på Capri

Amalfikusten i Italien är känd som landets vackraste kuststräcka. Naturen, de charmiga...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *