Trinidad & Tobago

Mayaro Beach på Trinidads östra sida.
Mayaro Beach på Trinidads östra sida.

Trinidad och Tobago är en stat som består av två stora och 21 små öar i Västindien, precis norr om det sydamerikanska fastlandet. Även om öarna ligger utanför Sydamerika brukar Trinidad & Tobago ses som nordamerikanskt land eftersom det tillhör Västindien.

När öarna upptäcktes av Columbus beboddes de av kariber och arawaker, ett indianskt folk som kallade landet Leri, kolibrins land. Spanjorerna gjorde öarna till en spansk koloni som varade ända fram till 797 då britterna tog öarna i anspråk. Trinidad och Tobago blev en egen republik 1976.

För att resa hit går färden oftast via London eller Amsterdam. American Airlines, British Airways, Virgin Atlantic, Martin Air eller Condor är flygbolag som tar dig hit. Tidsskillnaden är -5 timmar vintertid och -4 timmar sommartid.

Vackra Queens Royal College, Port of Spain, Trinidad.
Vackra Queens Royal College, Port of Spain, Trinidad.

Här råder tropiskt klimat, varmt året om med en temperatur mellan 23-32 C. Perioden mellan jan-maj brukar kallas den torra årstiden, medan det kan regna mellan juni-dec. Öarna är omtalade i hela världen för sin paradislika natur. Långa vackra stränder där kokospalmer skänker skugga, turkost vatten så klart att det nästan är svårt att se ytans linje. Snokling och naturliv lockar besökare liksom de som är nyfikna på den mytomspunna piratmiljön.

Gamla kanoner på Fort George med utsikt över Port of Spain.
Gamla kanoner på Fort George med utsikt över Port of Spain.

Det är lätt att föreställa sig hur livet en gång utspelade sig här, då magnifika skepp kom från Europa. Om du tycker om lite mer lugn och ro, och vill uppleva den tropiska naturen från sin bästa sida, rekommenderar vi att du beger dig till systerön Tobago.

Trinidad & Tobago delas in i nio regioner, två städer och två kommuner. På ön Trinidad ligger huvudstaden Port of Spain där det bor drygt en miljon människor, majoriteten av alla invånare. Den största staden på Tobago heter Scarborough.

Omtyckta festivalen De Mas på Trinidad.
Välbesökt och omtyckt, festivalen De Mas på Trinidad.

Trinidad var en gång en brittisk koloni, det officiella språket är engelska. Det är en livlig ö, modern och tätbefolkad. Den världskända festivalen De Mas firas här, där man dansar till rytmen av oljefat. Här ligger även världens största naturliga asfaltssjö, La Brea. Sjön ligger ca 20 km väster om San Fernando och lockar till sig många turister varje år. Sjön används industriellt, man utvinner ca 180 ton asfalt varje dag. Trots närheten till asfalt är vägarna till Pitch Lake, som den också kallas, allt annat än vad vi svenskar är vana vid.

La Brea på Trinidad, en naturlig sjö av asfalt.
La Brea på Trinidad, en naturlig sjö av asfalt.

I morgon tar vi en närmare titt på systerön Tobago – otroligt vacker, lovar!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Koh Lipe, Thailand

Koh Lipe är en liten ö i Andamanska havet som ligger 70 km...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *