Trinidad & Tobago del 2

Pigeon Point Pier på Tobago.
Pigeon Point Pier på Tobago.

Tobago är Trinidads vackra systerö, där man tar dagen som den kommer. Mindre exploaterad och färre besökare. Största orten heter Scarborough.

Den vackra regnskogen på Tobago.
Den vackra regnskogen på Tobago.

Större delen av ön är täckt av regnskog som är skyddad av lag sedan 1776, vilket gör regnskogen den äldsta skyddade regnskogen i den västra hemisfären. Naturliga vandringsleder ger dig möjlighet att utforska växt- och djurliv.

Största orten på Tobago, Scarborough.
Största orten på Tobago, Scarborough.

Här lever över 6000 arter av växter och djur där mer än 200 olika fågelarter lockar fågelskådare och djurintresserade från hela världen. Tobago har vunnit flera fina utmärkelser och priser inkluderat världens bästa ekodestination!

Tobago Pier. Hur inbjudande ser inte vattnet ut!
Tobago Pier. Hur inbjudande ser inte vattnet ut!

Tobago är omgivet av vackra korallrev. Här finns the Nylon Pool, en varm grund sandyta precis bakom Buccoorevet. Buccoorevet är ett av de mest tillgängliga reven i Karibien. Det är en skyddad marinpark strax utanför Pigeon Point. med ett korallrevet som bjuder på ett fascinerande och färgstarkt liv. Hit återkom den kände oceanografen Jaques Cousteau många gånger, han ansåg att det var ett av världens mest spektakulära rev.

The Nylon Pool, här är vattnet grunt, du kan både bada och vada.
The Nylon Pool, här är vattnet grunt, du kan både bada och vada.

Området är skyddat sedan 1973. Man får lov att snorkla här och simma i vissa delar av revet och i The Nylon Pool. Det går även dagliga turer med glasbottenbåtar hit vilket ger dig möjlighet att se revet inifrån.

Pigeon Point Bird, Tobago.
Pigeon Point Bird, Tobago.

Tobago har många vackra stränder, vissa avskilda, andra med badvakter och moderna failiteter. Vissa erbjuder vit sand, grunda lugna bukter medan andra passar för dig som vill snorkla. På ön finns två 18-håls golfbanor där du spelar i det vackra landskapet. The Mount Irvine Golf Course har långa fairways omgärdade av palmer mellan vilka du skymtar det turkosa vattnet. The Tobago Plantations Golf Course kombinerar små sjöar, träd och stränder i en lugn behaglig bana. Båda klubbarna hyr ut utrustning och erbjuder lektioner.

En smekmånad på Tobago, underbart!
Kramas i solnedgången på Tobago, underbart!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Out and about Boston

New England kallas den region i vilken Boston ligger. I regionen ingår...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *