Preikestolen i Norge

Preikestolen i Norge
Preikestolen i Norge - vilken fantastisk utsikt! Foto: Stefan - Panaramio

Den har av många kallats för en av världens vackraste platser, Preikestolen i Norge. Preikestolen är en fjällplatå vid nordsidan av Lysefjorden i Forsand kommun.

För att komma hit flyger man till Stavanger, för att sedan ta sig med bil eller buss och fjordfärja till den parkering som är avsedd för alla besökare till platån. För att komma upp till Preikestolen på 604 m höjd, måste man gå på en stig i 3.8 km. Stigen är stenig och brant på sina ställen så se till att ha bra skor och vatten med. Det tar ungefär två timmar att gå enkel väg till Preikestolen som ligger på toppen av fjordsidan.

Den något tröttsamma vandringen till trots är det värt varje steg. Utsikten är storslagen! Det vackra landskapet som något taget ur Sagan om ringen och om du törs kan du gå hela vägen fram till kanten och titta ner eller bli fotograferad. De här bilderna påminner verkligen om att vår värld är fantastisk! Vi önskar dig en lång och lugn söndag.

Foto: Aconcagua Wikipedia
Foto: Aconcagua Wikipedia
Preikestolen
Foto: Sandi018 - Photobucket
Preikestolen_Norge
Hur vågar de sitta där?! Foto: Ritchyblack Wikipedia

 

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Reseminnen – saker man tar med hem

Jag erkänner. Jag är en av de där människorna som samlar snäckskal...
Läs mer

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *