Se sport i Boston

I Boston finns det framgångsrika lag i de stora sporterna som de flesta förknippar med USA; basket, ishockey och baseball.

Nr 37 Patrice Bergeron för Boston Bruins.
Nr 37 Patrice Bergeron för Boston Bruins. Foto: www.nhlsnipers.com

Ishockey – Boston Bruins
Boston Bruins är ett av de sex originallagen i NHL (National Hockey League). Laget har funnits sedan 1924 och har vunnit Stanley Cup inte mindre än fem gånger. Hemarenan heter sedan 1995 TD Garden som de även delar med basketlaget Boston Celtics och lacrosselaget Boston Blazers som spelar i National Lacrosse League.

Boston Celtics på segerparad hemma i Boston 2008 då man vann NBA.
Boston Celtics på segerparad hemma i Boston 2008 då man vann NBA. Foto: www.boston.com

Basket –  Boston Celtics
Under många år dominerade Celtics NBA (National Basketball Association) då man bl.a hade Larry Bird i laget. Numera en legendar, tränare och President of Basketball Operations hos Indiana Pacers. Han är än i dag den enda spelare som vunnit både MVP (Most valuable player) och Coach of the year (årets tränare).

TD Garden i Boston bjuder på både hockey och basket.
TD Garden i Boston bjuder på både hockey och basket. Foto: http://mmaprime.tv

Hemmaarenan TD Garden tar drygt 17 500 åskådare som kan se hockey på plats och ca 1000 fler när man bygger om för basketmatch. Men arenan bjuder självklart inte bara på sport, här arrangeras även shower, konserter, skolavslutningar, seminarier och Disney on ice. Här filmade både Celine Dion och Bon Jovi sina turnéer.

Fenway Park - hemmaplan för Red Sox och fullsatt sedan maj 2003!
Fenway Park - hemmaplan för Red Sox och fullsatt sedan maj 2003! Foto: www.1nservice.com

Baseball – Boston Red Sox
Klubben grundades redan 1901 under namnet Boston Americans. Smeknamnet Red Sox valdes av en tidigare ägare och syftade till de röda strumpor laget började bära 1908. Hemmaarenan heter Fenway Park, som invigdes redan 1912 och är därmed den äldsta arenan som fortfarande används i MLB. (Major League Baseball) Arenan är känd för The Green Monster, en elva meter grön vägg som begränsar spelplanen i left field. Arenan har varit fullsatt sedan maj 2003!

Boston Marathon lockar deltagare och åskådare från hela världen.
Boston Marathon lockar deltagare och åskådare från hela världen. Foto: Wikipedia

Gillar du att springa eller kanske att titta på när andra sliter sig igenom en marathon?

Boston Marathon är världens äldsta årliga marathon och räknas som ett av de som är riktigt fina att delta i och att vinna. Arrangeras varje år tredje måndagen i april. Här samlas både amatörer och proffs som OS-vinnare för att löpa tillsammans genom New Englands terräng. Loppet är ett av de fem som ingår i World Marathon Majors. De andra är London, Berlin, Chicago och New York.

Mer om Boston i morgon!

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flygstolen Flax – New York!

Tips! Gilla oss på vår sida på Facebook så missar du inte...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *