Out and about Boston

New England kallas den region i vilken Boston ligger. I regionen ingår sex delstater förutom Massachusetts; Connecticut, Maine, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Namnet härstammar från den tidiga europeiska koloniseringen.

Central Square i Waltham.
Central Square i Waltham. Foto: Wikipedia

I den gamla staden Waltham bor ca 60 000 människor. Staden brukar förknippas med klockor eftersom här var man först med att fabrikstillverka klockor. Waltham Watch Company hann tillverka över 40 miljoner klockor och instrument mellan 1854-1957.

Bette Davis, en av de stora filmstjärnorna, kom från Lowell.
Bette Davis, legendarisk filmstjärna, kom från Lowell. Foto: www.doctormacro.com

Norr om Boston ligger staden Lowell där skådespelerskan Bette Davis föddes. Här frodas konsten av handarbete. Tycker du om sömnad och annat hantverk kommer du att tycka om Lowell. Här ligger New England Quilt Museum där man har stora samlingar av quilt (lappteknik), utställningar och festivaler.

Många fina stränder på Martha's Vineyard.
Många fina stränder på Martha's Vineyard. Foto: http://transienttravels.com

Söder om Boston och Cape Cod ligger ön Martha’s Vineyard. Ön tillhör liksom Boston delstaten Massachusetts. På ön ligger sex städer där ungefär 15 000 människor bor året om, medan befolkningen sväller till 75 000 under sommarmånaderna. För att ta sig hit gäller båt eller flyg med Cape Air. På somrarna flockas både turister, politiker och kändisar då vädret är behagligt och det finns gott om fina stränder. Förr i tiden då valfångarna seglade vattnen, var det många kaptener som lade sina handelsförmögenheter på att skapa stora egendomar på ön.

Fina Katama Beach på Martha's Vineyard.
Fina Katama Beach på Martha's Vineyard. Foto: Malia Ott

Det är bara drygt 30 mil från Boston till The Big Apple, New York. Med andra ord kan du hinna med att upptäcka skönheten i Boston och citypulsen i New York under en och samma resa. Du kan antingen åka bil från Boston vilket tar mellan 3-4 timmar beroende på trafiken, buss eller tåg. Någon som tagit en hyrbil från Boston till New York är Erik Olesund på kilodesign.se som berättar att det var smidigt, lite stressigt när man närmade sig New York och alla avfarter men väl på Manhattan gick det utmärkt.

Roligt att resa om man hinner med att både besöka Boston, Martha’s Vineyard och New York, man får en bättre bild av USA och hinner med både historia, sol, bad och pulsen i staden som aldrig sover.

På väg in till New York. Foto: Erik Olesund.
På väg in till New York. Foto: Erik Olesund.
Vi närmar oss New York. Foto: Erik Olesund.
Vi börjar närma oss! Foto: Erik Olesund.
Det var inte svårt att köra på Manhattan. Foto: Erik Olesund.
Det var inte svårt att köra på Manhattan. Foto: Erik Olesund.
Inte så dumt, fyra timmars bilfärd från Boston och nu är vi i NYC! Foto: Erik Olesund.
Inte så dumt, fyra timmars bilfärd från Boston och nu är vi i NYC! Foto: Erik Olesund.

Sök prisvärt hotell

Sök lägsta pris flyg

Sök prisvärd paketresa

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vinnare – med Icelandair till Boston!

Tack alla rara för fina kommentarer, roliga rim och annorlunda förslag på...
Läs mer

4 Comments

  • Jag håller förnärvarande på att starta upp ett reseföretag en resa innan dess hade varit gyllne för batterierna

  • Boston är ett av mina drömresemål! Åh, vad jag önskar att få komma dit och få uppleva ett sådant äventyr! <3

  • USA har aldrig lockat mig men jag skulle se detta som ett tillfälle att överbevisad!!! Det kanske är dags nu:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *